Fr

30 Oct

Fönsterpoesi live från Lagerhuset

event

Tre fredagar i rad kl.12.30, med start 16 oktober kommer vi att kunna njuta av poesi och musik framförd från ett av Lagerhusets fönster. Två poeter per tillfälle tillsammans med ett musikinslag. För den som inte har möjlighet att lyssna på plats streamas det hela via Facebook. Det går även att se och lyssna där i efterhand.

Idén till fönsterpoesin, som kommer att få en uppföljning under våren, är sprungen ur samarbetet kring stadens ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får tillsammans med de musiker som deltar symbolisera stadens litterära samverkan och scenverksamhet, både professionellt och på gräsrotsnivå.

Program oktober:

  • Fredag 16 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Jörgen Lind och Segal Mohammed, musiker Åsa Gustafsson (munspel)
  • Fredag 23 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Oliver Cruz Rankovic och Karin Brygger, musiker Lisen Rylander Löve (saxofon)
  • Fredag 30 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Mauritz Tistelö och Yasmin Omar, musiker Paxo (beatbox)

Fönsterpoesin är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Kulturförvaltningen Göteborgs Stad (Frilagret, Kulturstrategisk avd., Stadsbiblioteket), Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, ABF, Folkets hus och Göteborgs Litteraturhus.

Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg