Josephssons får ny ägare

Published on Thursday, August 20news

Den 31 augusti tar Cervera över driften av den anrika butiken på hörnet mellan Korsgatan och Kyrkogatan. Personalen erbjuds fortsatt anställning.

Cervera planerar att behålla det bästa av Josephssons och sedan addera de mervärden som finns hos Cervera.

Butiken, som har fokus på matlagning, servering och inredningsdetaljer, grundades 1866 och har ägts av familjen Josephsson/Jarland i fyra generationer.

I innerstaden är butiken en av de äldsta i drift som bär på en rik historia. Familjen Josephsson har drivit butiken med stort engagemang, fantastisk service och kompetens. Generationer av kunder har handlat där genom åren. Vi vill därför tacka familjen Josephsson för denna tid och samtidigt önska Cervera lycka till med den fortsatta verksamheten. 

Vi vill också passa på att tacka vår engagerade medlem Bosse Jarland som hoppas att det kommer satsas ännu mer på vår fina stadskärna. Renhållning, bevakning, parkeringar och ett rikt utbud av butiker är av främsta betydelse just nu, enligt Bosse. 

– Det har varit en fantastisk tid för oss i familjen, som drivit butiken i alla dessa år. Hela 154 år sedan den första affären öppnade på Kungstorget 3. Jag vill passa på att tacka vår trogna kundkrets och alla andra som har engagerat sig i vår affärsverksamhet. Inte minst vill jag tacka mina medarbetare, vilka har gjort, och gör, en enastående insats för oss alla. Vi känner oss på sätt och vis privilegierade över att ha haft möjligheten att få verka i denna härliga miljö och att ha kunnat få bidra med att utveckla en så stimulerande bransch som glas, porslin och interiör. En bransch full av tradition men också nytänkande, säger Bosse Jarland, VD och delägare i Josephssons.

>>> Läs mer i Cerveras pressmeddelande

För frågor om Josephssons, kontakta:
Vd, Bo Jarland
070 620 92 18

För frågor om Cervera, kontakta:
Vd, Peter Rimbäck
peter.rimback@cervera.se