Barnens Dag 2024

Stort tack till alla som besökte oss under Barnens Dag 4 maj! Årets bästa dag där Göteborgs stadskärna lever upp och vi sätter barnen i centrum. Med över 100 programpunkter och många tiotusentals besökare blev dagen en riktig folkfest.

Tack till alla aktörer som medverkade med roliga aktiviteter för barnen och stort tack till UNICEF Sverige och alla partners som medverkade för att göra dagen möjlig!

Text

Text

Barnens Dag Göteborg

Upplev Göteborgs innerstad när den är som bäst, när barnen är i centrum. Lördag 4 maj 2024 får alla barnfamiljer en oförglömlig dag i innerstaden! Under Barnens Dag får alla barn en hel dag med massor av roligt att uppleva och prova på.

Evenemanget arrangeras av Innerstaden Göteborg tillsammans med UNICEF Sverige.

Barnens Dag aktiviteter

Provsitt fräcka bilar, möt räddningstjänsten, upplev musik- och dansframträdanden, smaka god mat från food trucks, få ansiktsmålning, träffa superhjältar, prova på Capeoria, skapa din egen badbomb eller prova dans- och barngympa.

Detta är ett axplock av hundra programpunkter!

UNICEF Sverige

I år har vi ännu en gång fått den stora äran att skapa Barnens Dag tillsammans med barnrättsorganisationen UNICEF Sverige. Ett av våra huvudsyften med dagen är att lyfta barnperspektivet, barnkonversionen och barns rättigheter.

Besökarna kommer få uppleva ett spännande scenprogram på stora scenen med UNICEF Sverige. Det bjuds på framträdanden av artister och andra profiler som kommer bidra till en händelserik och spännande Barnens Dag lördag 4 maj.

Utöver barns rättigheter kommer fokus ligga på hållbarhet och miljö samt lyfta barnperspektivet genom att involvera barnen i skapandet av evenemanget.

Tack till våra partners som möjliggör Barnens Dag 2024

Text

Anmäl er medverkan i succéevenemanget Barnens Dag

Efter förra årets succé gör vi det igen! Lördag 4 maj bjuder vi in till Barnens dag 2024. Syftet med dagen är att ge alla barn en alldeles speciell upplevelse med massa roligt att göra och samtidigt visa upp det unika utbudet i Göteborgs innerstad.

Vill er verksamhet medverka under Barnens Dag 2024? Nu är anmälan öppen (OBS sista datum 15 mars) för medverkan under Barnens Dag 4 maj 2024. KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN

Rekordmånga besökte Barnens Dag 2023

Vilken folkfest det bjöds på under Barnens Dag 6 maj – över 200 000 besök i innerstaden! Tack alla glada barn och vuxna som besökte oss! Fantastiskt roligt att skapa en heldag där vi sätter barnen i centrum med roliga aktiviteter och samtidigt lyfter viktiga frågor som barns rättigheter, hållbarhet, miljö och barns hälsa.

Stort tack till alla partners, Innerstadens medlemmar och aktörer som gjorde dagen möjlig.

Varma hälsningar/
Barnens Dag Teamet, Innerstaden Göteborg

 

Film: Jacob Ghiglia

Elin Dahlbäck

Projektledare Barnens Dagelin@inspiraprojects.se0736004468

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.