Bli medlem

Tillsammans utvecklar vi Göteborgs innerstad! Som medlem i föreningen Innerstaden Göteborg blir du del av ett starkt nätverk med tillgång till utbildningar, evenemang, medlemsförmåner och mycket mer.

Text

Gå med i Sveriges största centrumförening

Vi är över 500 företag som arbetar för en trygg, trivsam och attraktiv innerstad. Tillsammans skapar vi möjligheter och utvecklar Göteborgs stadskärna för göteborgare, besökare – och framtiden.

Fokusområden för arbetet:

  • Community och gemensam röst
  • Platsutveckling
  • Rent, snyggt och tryggt

Innerstaden Göteborg ideell förening
Föreningen Innerstaden Göteborg är en opartisk, icke vinstdrivande centrumförening som genom sitt servicebolag Innerstaden Göteborg AB driver sin verksamhet.
I samverkan med Göteborgs Stad erbjuder Innerstaden Göteborg en samverkansplattform för närmare 500 anslutna företag och samarbetsparter. Samverkan skapar mervärde och är det fundament som Innerstaden Göteborg utgår ifrån i sitt arbete.

Vad ingår i ett medlemskap?

NÄTVERKET
Bli en del av ett brett nätverk i stadskärnan. Vi bjuder in till nätverksträffar, events och digitala seminarier ”Morgonpasset” och ”Lunchpasset”. Utöka ditt kontaktnät och håll koll på vad som är på gång i området.

VARA MED OCH PÅVERKA
Innerstadens gemensamma röst hörs och syns i många sammanhang. Vi för våra medlemmars talan och arbetar tillsammans för att skapa Sveriges mest välkomnande mötes- och handelsplats som erbjuder unika upplevelser. Som medlem har du möjlighet att tycka till och påverka utvecklingen i Göteborgs innerstad.

SYNLIGHET I INNERSTADENS KANALER
Som medlem erbjuds ni synlighet i sociala medier, hemsida, nyhetsbrev, intranät Chainels samt lokala och nationella kampanjer.

INTRANÄTET CHAINELS
Chainels är ett intranät (webbplats och app) för Innerstaden Göteborgs medlemmar. Ni får ett eget konto och möjlighet att följa nyheter i området och kommunicera med nätverket på plattformen.

UTBILDNINGAR OCH WORKSHOPS
Ta del av regelbundna utbildningar och workshops. Vi erbjuder också en digital utbildningsplattform ”Citykompetens” med kurser inom Instagram, Facebook, Visual Merchandising, Google och Tripadvisor m.m.

RENT, SNYGGT OCH TRYGGT
Innerstadsvärden ser till att området är rent och snyggt. Under vintersäsongen lyser vi upp innerstaden med vacker belysning, stora hjärtat och gör det julfint på Kungstorget. Vi har 18 blomkrukor i området som vi löpande ser efter och planterar nytt efter säsong. Trygghet är en förutsättning för en attraktiv stad. Vi erbjuder därför nattbevakning via Securitas och projektleder Purple Flag för att skapa trygghet och trivsel i Göteborg city.

PLATSUTVECKLING
Innerstaden jobbar aktivt med platsutveckling i flera områden och samverkar med fastighetsägare, Göteborgs Stad och våra medlemmar för att skapa en attraktiv stadskärna. Platsen ska bjuda in till besök och vara ett trivsamt rum att vilja vistas i och återvända till. Som medlem får du bland annat tillgång till flödesstatistik i innerstaden. Vi smyckar även området efter säsong, t.ex. med sommarvimplar på Kungsgatan.

EVENEMANG
Möjlighet till medverkan i aktiviteter och event som genomförs i stadskärnan så som Barnens Dag, Julskyltningstävling, Urban Run, Hittaut m.fl.

MEDLEMSFAVÖRER
Medlemsfavörer är erbjudanden som Innerstaden Göteborgs medlemmar ger varandra. Medlemsfavörerna kan nyttjas genom att visa upp erbjudandet i Chainels-appen.

INNERSTADENS PRESENTKORT
Extra klirr i kassan! Innerstadens presentkort är en uppskattad produkt som knyter kunden till vårt område. Det är helt kostnadsfritt för medlemsverksamheter att ansluta sig som mottagare.

Kontakta oss för mer information