Medlemsberättelse – Feskekörka

Text

Feskekôrka är en av Göteborgs mest kända sevärdheter. Precis intill vattnet på Rosenlundskajen erbjuds Sveriges bredaste utbud av färsk fisk och skaldjur samt restauranger med fokus på mat från havet som lockar såväl göteborgare som besökare från hela världen. Lokalen är under renovering och har tagits över av Västkustupplevelser, driftsbolaget som våren 2024 öppnar Feskekörka. Emelie Feuk har axlat rollen som försäljningschef hos Västkustupplevelser och ser nu fram emot att slå upp portarna till en ny mötesplats.  

– Vi öppnar Feskekörka med ambition om att skapa en destination för såväl Göteborgare som turist, för mat från havet. Här möts du av dignande fiskdiskar och restauranger med olika koncept och upplevelser. Allt ifrån husmanskost till innovativa rätter och gästspel. Vi ser ett enormt värde och nytta för staden och för oss att knyta vår verksamhet närmare andra aktörer i området för att lyckas med vår ambition och skapa attraktionskraft till området, säger Emelie.

Påverkan en viktig del av medlemskapet

Västkustupplevelser gick med som medlem i Innerstaden Göteborg 2023, inför öppningen av Feskekörka.

– Vi har blivit välkomnade med öppen famn och involverade i frågor och samtal som har stor betydelse för vårt område och vår verksamhet. Rosenlundskajen är ett område med enorm potential som vi sedan start velat vara med och påverka. Här har vi bland annat actiongruppens bra och konkreta diskussioner om hur vi, tillsammans med Staden, kan göra området mer attraktivt. Framförallt under kommande år under utvecklingen av Haga station.

”Vill man vara med och påverka frågor som direkt eller indirekt påverkar sin verksamhet rekommenderar jag ett medlemskap starkt.”

Emelie Feuk har i snart 12 år har arbetat med försäljning, marknad och affärsutveckling inom bland annat hotellindustrin.

– Jag är född och uppvuxen i serviceindustrin, mamma var hovmästare och pappa köksmästare på krogar runt om i stan på 80-talet. Jag själv har spenderat ett antal år bakom receptionsdiskar på olika hotell i Göteborg, England och Norge.

Emelie Feuk framför Feskekörka under byggnation.

Är det något annat du vill dela om er erfarenhet som medlem hittills?

– Riktigt bra nätverksträffar med aktuellt innehåll och upplägg. Värdefullt att få träffas bransch överskridande. Vill man vara med och påverka frågor som direkt eller indirekt påverkar sin verksamhet rekommenderar jag ett medlemskap starkt, säger Emelie.

Läs mer om Feskekörka här!

Foto header: Anders Wester/Göteborg & Co
Foto 1: Anders Wester/Göteborg & Co

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.