Fredstan

Text

Foto: House of Vision/Göteborg & Co

Fredstan är en levande stadsdel med ett tidlöst och modernt utbud av internationell shopping och mat för en medveten, urban och stilsäker publik. Med en tvåhundraårig historia som nav i Göteborgs handelsliv erbjuder Fredstan ett kurerat utbud av internationella aktörer, lokala varumärken och prisbelönade restauratörer.

Noot Nordik Kitchen & bar
Nordiskt, modernt och mycket smaker. Hos Noot serveras maten med omtanke för såväl smakupplevelser som ursprung. Menyn baseras på säsongens bästa råvaror och man jobbar aktivt mot matsvinn.

Östra Larmgatan 4, noot.se/

Café Cappucino
Är du sugen på fika, lunch eller ett glas efter shoppingturen? På Café Cappucino erbjuds ett spännande utbud av smårätter, tapas, dryck, konditori och kaffe. Lokalen rymmer små och stora sällskap, och dessutom en stor uteservering mitt i innerstadens puls.

https://cafecappuccino.se/

Beets
Hälsosamma och fräscha sallader finner du hos Beets. Här kan du välja bland olika alternativ i menyn eller plocka dina favoriter.

Drottninggatan 55, beets.se/

Avi och Lena Design
I butiken i centrala Göteborg hittar du något för alla smaker. Smycken i alla dess former för killar och tjejer, stora och små. Kom in och kika lite och tala med trevlig och serviceinriktad personal.

Fredsgatan 10, AviLenaDesign

Fredsgatan Optik
Med över 50 års erfarenhet hjälper Brillman Optik sina kunder att hitta rätt glasögon. Som fristående optiker har de möjlighet att själva handplocka sitt sortiment. Alltid med fokus på såväl kvalitet som material och design. Hos Brillman hittar du glasögon från bl.a. Oliver Peoples, Tom Ford, Garrett Leight och Oscar Magnuson.

Fredsgatan 10,  brillman.se

The Body Shop
Krämer, duschtvål och skrubb – allt du behöver för kroppen hittas på The Body Shop. Naturliga ingredienser för att stärka din naturliga skönhet.

Fredsgatan 6, thebodyshop.com

Bunchery by Blomrum
En bukett blommor kan verkligen förgylla vilken dag som helst. Hos Bunchery by Blomrum står enkelheten i fokus, här köper du blommor i en färdigpackad bunt. Välj och vraka bland olika färger, former och texturer.

Fredsgatan 6, bunchery.se

Carlings
Din lokala jeansbutik med ett brett och ungdomligt modesortiment för dam och herr.

Volt
Volt har ett sortiment för unga män som vet hur de vill klä sig. I butiken erbjuds personlig service och ett inspirerande utbud för den stilmedvetna kunden.

Fredsgatan 12 – 14, www.voltfashion.com

Søstrarna Grene
Hos den danska detaljhandelskedjan hittar du allt du behöver för hem och fritidspyssel. Butiken har ett brett sortiment och inspiration till kreativa projekt för både vuxna och barn.

Fredsgatan 9-11, sostrenegrene.com/

Uniqlo
På Uniqlo finner du stilrena och funktionella plagg för både dam och herr. Den japanska klädkedjan finns runtom i världen och 2021 öppnade dörrarna till butiken i centrala Göteborg.

Fredsgatan 12-14, uniqlo.com

Hela utbudet i Fredstan hittar du på fredstan.se