Korsgatan

Korsgatan går från norr till söder, från kanal till kanal och binder ihop Södra Larmgatan, Vallgatan och Kungsgatan med varandra. Här kan man njuta av både fikamöjligheter och ett brett utbud av butiker. På den delen av gatan som passerar bakom Domkyrkan hittar nyfikna flanörer Titthålet, där de kablar, ledningar och rör som förser staden med el, värme, kyla, gas, optofiber och dricksvatten samt tar hand om avloppsvatten – men också en kyrkogårdsmur från 1645 – är utgrävda och synliga under en (kraftig) plexiglasskiva. 

Cervera Josephssons 
C. J. Josephsson Glas & Porslin AB bildades år 1866 av Carl Johan Josephsson och har funnits i Göteborg sedan dess. Numera är dock butiken en del av del av den rikstäckande Cerverakedjan och erbjuder därmed hela Cerveras omfattande sortiment som kan sammanfattas med “kvalitetsprodukter inom matlagning, servering och inredningsdetaljer”.  

Korsgatan 12, cervera.se 

Guldsmedsmästar’n  
I över 20 år har Guldsmedsmästar’n både tillverkat och sålt smycken av högsta kvalitet till göteborgarna. På Korsgatan 8 hittar man ett stort urval av egendesignade smycken under märket CB Design samt smycket från ett flertal kända och ledande leverantörer, till exempel Schalins, Guldbolaget, Swepol, Joàns Guld, Lars Wallin, Skagen, Per Borup, och By Billgren. Dessutom har butiken en egen guldsmedsverkstad där de kan göra anpassningar efter kundens önskemål såväl som designa sina helt egna modeller.  

Korsgatan 8, guldsmedsmastaren.se 

Ellos Home  
Ellos Home har seglat upp som en av Sveriges största heminredningsbutiker på nätet, men på Korsgatan ligger faktiskt en av deras två konceptbutiker där kunderna kan se och känna på delar av deras stora utbud. Den serviceinriktade personalen hjälper gärna till med tips och förslag på inredningslösningar.  

Korsgatan 13, ellos.se 

A.Hinricsson
Anrika Hinricsson etablerades redan 1852 och har funnits i samma ägarfamilj sedan 1930. Här finns ett stort utbud av handplockade väskor och portföljer, paraplyer, plånböcker, handskar och sjalar för konnässörer. Varumärken som erbjuds är Longchamp, Coccinelle, Abro, Decadent, Tiger of Sweden, The Bridge, och Adax.  

Korsgatan 20, hinricsson.com 

MIVA Fine Art  
Miva Fine Art Galleries Sweden grundades 1986 och är idag ett av Sveriges största gallerier inom internationell popkonst. Galleriet i Göteborg är för dig som vill handla med internationell och nationell kvalitetskonst. Miva Fine Art erbjuder måleri, skulptur, fotografi och samtidskonst. Galleriet visar ett antal kurerade separat- och grupputställningar med konstverk till försäljning.  

Korsgatan 18, mivagallery.se  

NOA NOA  
Hos Noa Noas hittar du vackra och bekväma kläder i stilren design med återhållsamma färger för en skön och modern look. Deras målsättning är att fungera som en inspirationskälla för kvinnor som lever efter en modernt bohemisk livsstil.  

Korsgatan 22, www.noanoa.com 

Buttericks  
Butterick’s har allt du behöver för en festlig maskerad, temafest eller skrämmande Halloween. I butiken hittar du allt från maskeradkostymer, smink, godis och festliga dekorationer. Butterick’s är ett av Sveriges äldsta detaljhandelsföretag. Det startade i november 1903 på Drottninggatan i Stockholm och ungefär tio år senare öppnades en enhet i Göteborg av Wilhelm Aagesen.  

Korsgatan 11,  www.buttericks.se  

Ahlströms konditori 
När man kliver in genom dörren till Ahlströms konditori möts man av ett stort sortiment av färska bakverk, tårtor, smörgåsar och lättare maträtter och sallader. Så har det varit ända sedan 1901 då dörrarna öppnades till vad som nu är Göteborgs äldsta konditori.  

Korsgatan 2,  www.ahlstromskonditori.se 

Rabalder 
Rabalder är ett över 30 år gammalt svenskt varumärke som uppskattar sköna kläder med hög kvalité och många kombinationsmöjligheter. I butiken på Korsgatan finner du mjuka och behagliga plagg i en harmonisk tidlös anda. Välj och vraka bland välmatchade färger i vackra mönster, klassiska ränder, ljuvt blommigt och en stor variation av enfärgade plagg att mixa därtill.  

Korsgatan 24,  www.rabalder.se 

Fanny Michel 
Hos Fanny Michel hittar du livsstilsbutiken med det lilla extra. Underbara smycken, budskapsarmband, kläder, väskor och mycket mer. Kom in och inspireras av ett brett sortiment mitt i centrala innerstaden.  

Korsgatan 2, https://www.fannymichel.se/  

På Korsgatan hittar du även:  

Synsam Flagship Store 
J.Lindeberg 
Ur & Penn  
Gottepojkarna 
Villervalla 
Kavat 
Pelle P 
Naturkompaniet