Kungsgatan

Med sin långa gågata och stora utbud av butiker är Kungsgatan en av stadens mest shoppingvänliga gator. Här hittar du många av de större kedjorna och flera av de största skyltfönstren, mysiga caféer och restauranger.  

Ströms  
Ströms erbjuder kläder från ett flertal kända varumärken, och alla plagg är handplockade för att säkerställa hög kvalitet. Med ambitionen att leverera den bästa servicen i Skandinavien hjälper personalen med glädje kunderna att göra kloka modeval både för vardag och fest. Just nu renoveras fastigheten – men efteråt kommer den att bli vackrare än någonsin. 

Kungsgatan 27,  stroms-gbg.se  

Tinna  
Västsveriges enda återförsäljare av Svenskt Tenn och Josef Frank, med andra ord erbjuder Tinna inredning och produkter av högsta designkvalitet. Här kan man verkligen beskåda bredden i Svenskt Tenn-sortimentet, med allt ifrån tapeter och textilier till brickor och böcker. Ett givet tips för den som letar efter en present till någon den tycker om.  

Kungsgatan 56, tinna.se 

Efva Attling  
Efva Attling var elva år gammal när hon skapade sitt första smycke. Efter att ha arbetat både som modell och artist grundade hon sin 1996 sitt smyckesmärke och är idag Sveriges mest berömda smyckesdesigner. I butiken på Kungsgatan hittar du hennes aktuella kollektioner – spana till exempel in hennes samarbeten med bland annat Jocke Berg och Thåström!

Kungsgatan 61, efvaattling.com 

Jarl Sandin  
Watches & Jewellery Är du på jakt efter något fint till dig själv eller någon du tycker om? Då är ett besök hos Jarl Sandin att rekommendera. Här har certifierade urmakare och erfarna guldsmeder i över 60 år erbjudit butikens kunder det vackraste när det kommer till smycken och exklusiva klockor. Både välkända varumärken och unika egendesignade smycken erbjuds.

Kungsgatan 67,  jarlsandin.se 

Thomas Sabo  
När Thomas Sabo 1984 grundade sitt företag var ambitionen bli synonymt med silversmycken av högsta klass, och det får man nog säga att de har lyckats med. I märkets Göteborgsbutik får kunderna se ett tvärsnitt av de som gjort märket så framgångsrikt – missa till exempel inte att ta en titt på den nya kollektionen Thomas Sabo x Rita Ora!

Kungsgatan 67 thomassabo.com 

Creative Headz 
För två år sedan öppnade Creative Headz äntligen i Göteborg med visionen att ta med sig kunskapen de samlat på sig under sina 15 år i frisörbranschen – självklart med en stor dos hårkärlek och en touch av rock’n’roll.  “Att det blev just Göteborg som blev vår andra hemstad är inte konstigt: Vi har alltid älskat energin, attityden och människorna här, och vi är så glada över det varma välkomnandet vi har fått”. 

Kungsgatan 68 och 63, creativeheadz.se/salonger/goteborg/

Science Fiction bokhandel 
SF-Bokhandeln för science fiction, fantasy, skräck, spel, manga och tecknade serier, konst och merchandise. Mysig bokhandel som specialiserar sig på science fiction. Här finns även brädspel, roliga prylar och ett intilliggande café.

Kungsgatan 19, https://www.sfbok.se/

AVIANI 
A V I A N I är en specialistbutik för kvinnounderkläder för alla kvinnor i alla storlekar. De vill erbjuda perfekta underkläder till varje kund och tror att varje utprovning kan vara positiv. Därför är det viktigt med välsorterat med BH-storlekar, kunnig personal, utrymme för kunden, lyhördhet. Deras mission är att få kunden känna sig positiv efter besöket hos AVIANI. Butiken är på två plan. Första våningen är det skyltat med nyheter. På våning 2 sker utprovning i lugn och ro tillsammans med Sandra eller annan personal. 

Kungsgatan 9B https://aviani.se/  

Della Nonna 
Nonna är allas vår italienska mormor, ett besök här är ett besök hemma hos henne. I hennes anda och med hennes recept skapar vi trivsel och samvaro. Det serveras så många rätter som möjligt på stora fat vilket inbjuder till något av det viktigaste här i livet – att dela.  

Kungsgatan 12,  http://nonna.se/  

Steam Punk bar  
Steampunk är viktoriansk science fiction som utspelar sig under 1800-talets industrialisering. Mekaniken och telekommunikationen alstras vilket betonas med kugghjul och koppar. Denna subkultur har slagit igenom runtom i världen och syns i allt från restaurangbranschen till kläddesign. Nu även i Göteborgs innerstad! 

Kungsgatan 7A,  http://steampunkbar.se/  

På Kungsgatan hittar du även:  
Apoteket Hjärtat  
Apoteket Kungsgatan  
Dressmann 
Ecco
Espresso House 
Flying Tiger 
Gina Tricot 
Hemtex 
Levís 
Scorett
Sephora
Vagabond 

Yves Rocher  
Åhlens Kungsgatan 
7eleven