Kungstorget

En del anser att Kungstorget är innerstadens hjärta. Parallellt med Kungstorget sträcker sig de tre gågatorna Södra Larmgatan, Vallgatan och Kungsgatan upp mot Magasinsgatan. Ja, man skulle nästan kunna säga att alla vägar leder till Kungstorget. När shoppingturen är över och magen börjar kurra, eller om man letar efter en trevlig lunch eller middag, så är det här ett säkert kort att styra sin kosa mot – på Kungstorget finns nämligen både saluhall och ett flertal restauranger.

Text

Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Beccasin store  
BECCASIN står för en mix av kläder, smycken, accessoarer och inredning. De väljer noggrant ut produkter både från välkända varumärken samt mindre uppstickare med målsättning att skapa ett sortiment som i sin helhet är intressant för en modeintresserad publik. Utgångspunkten i deras erbjudande är att erbjuda produkter av hög kvalitet till ett bra pris, oavsett om det är en present till dig själv eller till någon annan. I kombination med en professionell och högst personlig service drivs vi av lusten att göra din köpupplevelse intressant och inspirerande. 

Kungstorget 5, beccasinstore.se   

Aldardo  
“Italia per passione”, fritt översatt “från Italien med passion”, är det som driver Aldardo. Här serverar man lunch och middag med fokus på den italienska matkulturen, med stor respekt för naturen, människan, djuren och vad marken ger. Här finns matglädje, kärlek, passion, njutning och stolthet – precis som i Italien – och maten lagas från grunden, med känsla och utifrån de finaste råvarorna. Här kan man dessutom köpa med sig hem genuina italienska delikatesser av högsta kvalitet, till exempel ett lite mörkare och småskaligt napolitanskt kaffe, olivoljor, pasta, och balsamico. 

Kungstorget 12, aldardo.se 

Ali´s blommor
Välkommen till blomsterhandlaren på Kungstorget vid Saluhallen. Här finner du blommor för alla säsonger och tillfällen.

Kungstorget 1, http://www.alisblommor.se/  

Bee Kök & bar 

Bee kök & bar är ett “straight friendly” ställe med målet alla ska känna sig välkomna. Menyn har ett svenskt retroperspektiv där ambitionen är hög och inspiration hämtas från övriga världen. Klimatsmarta lösningar, glada djur, närproducerade råvaror samt fair business- och trade är alltid med i tänket kring matlagningen. – Vi kallar oss “straight friendly” för att uppmana till eftertanke om innebörden och vad som händer när man grupperar människor i olika ”fack” och skapar en mängd vi och dom. För oss är det framför allt viktigt att kunna erbjuda både en ny, men ändå genuin samlingsplats blandat med ett bra barhäng, god mat, bred kultur och mycket kärlek. Likaväl som ett ställe med klass och stil för oss alla, hälsar Ulf Olsson och Sten Gustavsson, restaurangens ägare. 

Stora Saluhallen, Kungstorget 13, beebar.se 

 Saluhallen 

Med sitt rika utbud av råvaror och god mat är Stora Saluhallen en självklar mötesplats. Här hittar du mysiga restauranger och butiker med allt från närproducerat och ekologiskt kött av högsta kvalitet och välsmakande delikatesser och ostar till ekologiskt surdegsbröd, rökta korvar och fisk direkt från havet. Varmt välkommen in! 

Stora saluhallen, Kungstorget, www.storasaluhallen.se  

Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co

Avalon Hotel 

I hjärtat av Göteborg, med spännande restauranger, barer och butiker vägg i vägg, ligger feng shui-certifierade Avalon. Här är inredning, ljus, doft och ljud lika viktigt som hög servicenivå. Passa på att uppleva det fyrstjärniga hotellets restaurang, fantastiska service och ett dopp i takpoolen.  

Kungstorget 9, avalonhotel.se 

Tranquilo restaurang  

Tranquilo är en sydamerikansk bistro med mottot “Viva la grill!” dit alla är välkomna att äta, dricka och dansa. I år firar de 15 år som restaurang, och de gör det med ett flertal gästspel bakom baren och spelarna. Maten är inspirerad av nationalrätter från Brasilien, Peru, Argentina och Mexiko tillagade med kärlek och deras egen touch, resultatet blir något som de kallar ”nuevo latino”. När gästerna har ätit upp städas borden undan och salsavänliga rytmer börjar ljuda ur högtalarna. För den som hellre hänger i baren finns här ett trevligt sortiment av kvalitetstequila och -mezcal, så varför inte slinka in och prova något nytt på drinkfronten – eller kanske testa deras version av storfavoriten mojito? 

Kungstorget 14, tranquilo.se

Lush Kungstorget 
Kliv in i en väldoftande och inspirerande butik. På Lush hittar du handgjorda, färska och cruelty free skönhetsprodukter. Unna dig själv eller någon du tycker om.

Kungstorget 5-7, www.lush.se