Kvarteret Victoria

Text

Kvarteret Victoria består av Victoriapassagen, Victoriagården och delar av Södra Larmgatan, Vallgatan, Korsgatan och Västra Hamngatan. Här kan du strosa runt bland mysiga byggnader, botanisera i butiker och avnjuta en riktigt god kopp kaffe. På senare tid har konsten även fått ta allt större plats i området i form av väggmålningar, regnbågar, spännande golv och lokalen Templet som lyfter kreatörer och entreprenörer. Kvarteret fullkomligt sprudlar av kreativitet, och som om inte det vore nog är Victoriapassagen en av Göteborgs mest Instagramvänliga platser. 

Victoria  
Hos underklädesbutiken Victoria kan du hitta allt ifrån badkläder till underkläder och nattplagg i alla möjliga varianter. Här hjälper personalen dig att hitta den perfekta passformen för just din kropp. Södra Larmgatan 10 evanette.com 

Filippa K  
Hos Filippa K hittar du stilrena kläder som kommer att få din garderob att kännas välskräddad oavsett tillfälle. Här kan du handla välgjorda kläder med lång hållbarhet och tidlös passform. 

Södra Larmgatan 14, filippa-k.com  

Bunchery by Blomrum 
En bukett blommor kan verkligen förgylla vilken dag som helst. Hos Bunchery by Blomrum står enkelheten i fokus, här köper du blommor i en färdigpackad bunt. Välj och vraka bland olika färger, former och texturer.  

Södra Larmgatan 16, bunchery.se 

MUSA  
Hos Musa tas mode på största allvar, här finner du ett väl utvalt utbud i en exklusiv miljö. Med hjälp av den personliga servicen kan du hitta nya favortiplagg från svenska och internationella designers som By Malina, Rodebjer, Baum und Pferdgarten med fler.  

Vallgatan 23, musa-mode.se

Olars Ulla  
Hos Olars Ulla kommer inspirationen till kläderna från naturen, något som speglas i klädernas texturer och härliga mönster. Här hittar du vackra kreationer som samspelar väl med naturen och dess årstider.  

Vallgatan 21, olarsulla.se 

Gudrun Sjödén  
Träd in i ett färgsprakande universum hos Gudrun Sjödén. Här finner du lekfulla och färgstarka plagg i naturmaterial med ett nordiskt formspråk, självklart präglade av Gudrun Sjödéns klassiska design. Södra Larmgatan 18, gudrunsjoden.com 

Newhouse  
Hos Newhouse hittar du allt som behövs för en preppy och klassisk stil. Här premieras stil framför snabba trender och kvalitet framför det förgängliga. Inspirationen hämtas från det sportiga, feminina och självklara, där plaggen snabbt blir solklara favoriter i garderoben.  

Vallgatan 26, newhouse.se 

Rum för papper  
När du kliver in hos Rum för papper träder du in i en värld fylld av skaparlust. Här hittar du allt ifrån almanackor, kort, posters, papper och pennor för alla tillfällen och personalen hjälper dig mer än gärna att hitta rätt i det gedigna utbudet. 

Vallgatan 19, rumforpapper.se 

da Matteo 
När grundaren Mats Johansson först kom till Göteborg under tidigt 90-tal föll han för Victoriapassagen och det närliggande området. Där uppkom idén om da Matteo som med ett unikt utbud och hantverk kommit att bli en favorit hos många. När du träder in genom da Matteos dörrar slås du av den goda kaffedoften och den härliga atmosfären. Da Matteo är välkänt för sitt goda kaffe men menyn erbjuder även delikata kanelbullar och goda mackor – allt i hjärtat av Göteborgs innerstad.  

Vallgatan 5 & 19 samt Södra Larmgatan 14,  damatteo.se 

Livly 
Hos Livly hittar du barn- och babykläder med lekfulla print, unika färgkombinationer och drömlika accessoarer. Livly sticker ut med sina handmålade illustrationer och den allra mjukaste kvalitén av pimabomull. Butiker finns endast i Stockholm, New York och i Göteborgs innerstad.  

Vallgatan 21, www.livlyclothing.se/ 

Marimekko 
I hörnet av Korsgatan/Vallgatan finns en av klassiska Marimekkos tre Sverigebutiker, med två våningar fyllda med deras färgstarka design. Märket grundades 1951 med fokus på färgglada klänningar och är kanske mest känt för den tryckta vallmoblomman, även kallad Unikko, som Maija Isola skapade 1964. Under årens lopp har Marimekkos designers producerat omkring 3 500 unika mönster och i butiken kan du se några av de senaste.  

Korsgatan 15 marimekko.se 

Nudie Jeans Repair Shop 
Älskar du denim så är Göteborgsföretaget Nudie Jeans ett måste. Nudie har gjort sig kända för sitt hållbarhetsarbete och när du väl har köpt ett par av deras jeans så kan du alltid lämna in dem på lagning här. Kunnig personal hjälper dig att hitta den perfekta passformen medan du väljer och vrakar bland denim i alla dess former. 

Vallgatan 15, nudiejeans.com  

I Kvarteret Victoria hittar du även: 

Granit
Akademibokhandeln 
Espresso House  
Hemtex 
Polarn & Pyret