Kyrkogatan

På Kyrkogatan i hjärtat av innerstaden hittar du ett brett utbud. Här kan du unna dig allt från trevliga middagar till mysiga fikastunder och skönhetsbehandlingar. För den som vill stanna över natten finns även möjlighet att checka in på hotell. Upptäck nya butiker och restauranger längs med gatan som sträcker sig bort mot Domkyrkan.  

Hello Monkey Gose Italian  

Hello Monkey Goes Italian. Idén om att ta det bästa med italiensk matkultur, blanda in det asiatiska köket och få till en upplevelse där smaklökarna gör både piruetter och rundsparkar på tungan. Och det handlar inte bara om vällagad mat, utan även om välrörda drinkar. Passa på att njuta av en klassiker innan maten. Eller prova någon av våra dinner cocktails – spännande kreationer som mixas för att lyfta maten till nya höjder. 

Kyrkogatan 20–22 ,  hellomonkey.net/goes-italian/

Ma Cuisine  
Ma Cuisine är Kyrkogatans franska pärla! När vi frågar dem om deras mest populära rätt och Beaujolais Nouveau så är det svårt att inte vilja slå sig ner för en lång lång sittning och avnjuta allt som finns att erbjuda. Bon appétit! 

Kyrkogatan 32, macuisine-gbg.com/

De Lorenzi 
Vem längtar inte efter den italienska stämningen med allt vad det innebär. De Lorenzi Caffé är stället på Kyrkogatan som lockar med rykande hett kaffe, kanske med en cornetto – den italienska motsvarigheten till en croissant – till nygrillade mackor och fräscha sallader med surdegsbröd. Quarta Caffè importeras direkt från Lecce, Salento. Om du, liksom vi, gillar kaffe med kraftfull och nötig smak, är bara kaffet värt ett besök. Du hittar De Lorenzi på Kyrkogatan, mitt i stan. 

Kyrkogatan 25, http://www.delorenzi.se/  

Hotel Vanilla Hotel 

Vanilla ligger i ett lugnt och trivsamt område i hjärtat av Göteborg, med gångavstånd till bland annat Centralstationen, GöteborgsOperan, Liseberg, shoppinggator och restaurangstråk. Hotel Vanilla är beläget i en byggnad med anor från 1700-talet och flera av originaldetaljerna har bevarats med varsam hand. Hög service, omtanke och ett personligt engagemang är nyckelord. 

Kyrkogatan 38,  www.hotelvanilla.se 

 

På Kyrkogatan hittar du även: 
Bodega partybutik 
Hair logic 
Smart Eyes Kyrkogatan