Magasinsgatan

Magasinsgatan är en plats för livsnjutare. Här hittar du stilren inredning till hus och hem, mysiga middags- och fikaupplevelser och affärer som bjuder in till inspiration. Detta är en av Göteborgs mysigaste gator. Här kan du strosa längs den långa stengatan och spana på inredning, smycken och kläder. Såväl sommar som vintertid är gatan en knutpunkt för både mat, shopping och sociala upplevelser. Magasinsgatan har helt enkelt något för alla. När Göteborg grundades 1621 fick gatan namnet Arentsgatan efter en av byggmästarna som var med och anlades staden, men sitt nuvarande namn fick Magasinsgatan i mitten av 1600-talet efter bygget av ett stort spannmålsmagasin. 

da Matteo  
Det har hänt mycket sedan 2010 då da Matteo först slog upp dörrarna till sitt café. Sedan nyöppningen i juni 2019 har de uppdaterat kaféet med ett nytt kök, bageri, rosteri och ett orangeri samtidigt som de har behållit den mysiga gamla bakgården som de delar med Floramor & Krukatös. När du träder in genom da Matteos dörrar slås du av den goda kaffedoften och den härliga atmosfären. Kaféet är välkänt för sitt goda kaffe men menyn erbjuder även smarriga pizzor, delikata kanelbullar och goda mackor.  

Magasinsgatan 17A, damatteo.se 

Norrgavel  
Exklusiva inredningsdetaljer och möbler med fokus på miljö och hållbarhet, det är vad du hittar hos Norrgavel. Här träder du in i en butik fylld med tidlös design där materialen och texturerna tillåts tala för sig själva. Låt dig inspireras till vackra och klimatsmarta inredningslösningar som bara blir finare och finare med åren.  

Magasinsgatan 22, norrgavel.se 

Houdini  
Houdini är ett medvetet företag som tillverkar hållbara kläder för dig som vill leva det ljuva friluftslivet. Här är personalen kunnig och hjälper dig mer än gärna att hitta rätt bland utbudet av miljövänligt producerade funktionskläder och vårdande produkter som får dina plagg att hålla längre. 

Magasinsgatan 22, houdinisportswear.com 

Ragtime Herr  
Ragtime Herr är en solklar favorit för de stil- och miljömedvetna. Här kan du hitta såväl vintagekläder som nyare begagnade kläder med potential att snabbt blir solklara favoriter i din garderob. Välj och vraka bland kvalitetsmärken som Acne, Tiger, J. Lindeberg, Fred Perry och Burberry.  

Magasinsgatan 15, ragtimeherr.se 

Pop Boutique  
På Pop Boutique kan du botanisera bland kläder som verkligen får din retrolook att lyfta. Här kan du bejaka din inre anglofil och känna de angenäma vingslagen från 60- och 70-talet i form av mönstrade skjortor, accessoarer, manchesterbyxor, parkas, och färgsprakande klänningar.  

Magasinsgatan 22, pop-boutique.com 

ACNE Studios  
På gemytliga Magasinsgatan hittar du ACNEs butik. ACNE är ett svenskt klädmärke med stora internationella framgångar. Klädmärket består av moderiktiga dam- och herrkläder med fina linjer, samt skor, jeans och accessoarer.  

Magasinsgatan 19, acnestudios.com 

Beijing8 
Bejing8 är restaurangkedja för långsam snabbmat. Här serveras traditionella dumplings och te i en urban miljö med en modern atmosfär och kombinerar gammal kinesisk matkultur med unga värden för ekologi och långsiktig hållbarhet.  

Magasinsgatan 3, beijing8.com