Rosenlundskajen

Rosenlundskajen har under senare år genomgått en stor förvandling och huserar numera flera spännande restauranger, butiker och barer. Letar du efter god mat och dryck, hållbar shopping och närhet till kanalen i Göteborgs innerstad så är detta platsen för dig.

Text

Sommarfest på Rosenlundskajen

Musik, uppträdanden, hållbar shopping och roligheter för både stora och små. Välkommen till kajen med stans bästa solläge! Vi bjuder in till en hel dag där gatan bubblar och då maten, drycken och vännerna är lite extra härliga.

När: Lördag 27 augusti från kl. 11 till sent.
För senaste uppdateringarna följ eventet på Facebook.
@innerstadengbg
#visesicityisommar

Aktiviteterna är en del av Göteborgs Stad större satsning ”Ses i city i sommar” som erbjuder göteborgare gratis sommarnöjen och görs i samarbete med Göteborg och Co.

Din guide till Rosenlundskajen

Text
Foto copyright: Marie Ullnert/Göteborg & Co

Boulebar
Kombinera fransk mat med boule! Grönskande träd, boulebanor och “uteserveringar” skapar en charmig oas inspirerad av södra Frankrike. Eftersom allt är beläget inomhus är det ett säkert kort oavsett väder och säsong.
Rosenlundsgatan 8, https://www.boulebar.se/bar-restaurang/goteborg-rosenlund/

Barabicu
Barabicu har på kort tid blivit en av göteborgarnas absoluta restaurangfavoriter. Här influeras maten av Nord- och Sydamerika. Det grillade köttet får sällskap av svenska råvaror i form av fisk, skaldjur och grönt. Asadogrillat och hängmörat: en hyllning till eld och hav.
Rosenlundsgatan 4, https://barabicu.se/

Zamenhof
På Zamenhof hittar du tre favoriter under ett och samma tak. The Silver Lining med som bjuder på goda drinkar och barbecuestuk, en arkadspelhörna, pokébowls på MayDay och Café Gazette med all-day-dining. Kanske kommer du in för en sen frukost, tidig lunch, mitt emellan mål, en drink eller en senare middag. Oavsett vad så har Zamenhof något för alla dagens stunder.
Esperantoplatsen 5, https://www.zamenhof.se/

Text
Foto copyright: Tina Stafrén/ Göteborg & Co

Feskekôrka
Feskekôrka är ett av Göteborgs allra kändaste landmärken. Saluhallen byggdes 1874 efter ritning av dåvarande stadsarkitekten Victor von Gegerfelt. Inspirationen kom – inte oväntat – från kyrkor. Byggnaden rymde fram till september 2020 en inomhusmarknad med fisk och skaldjur, som beräknas öppna igen 2023.
Fisktorget 4, https://www.goteborg.com/platser/feskekorka

Text
Foto copyright: Superstudio D&D/Göteborg & Co

 

SelfMade
Välkommen in till den första Selfmade® butiken i Sverige. Förutom allt det du är van vid (tyger, sybehör, mönster, garn, mm.) så får du ännu mer kreativ inspiration som workshops och systationer.
Rosenlundsgatan 8, www.stoffochstil.se

Erikshjälpen Second Hand
En mötesplats till höjd och bredd full av återanvända prylar och plagg – redo att älskas igen.Hos Erikshjälpen Second Hand hittar du allt för din vardag, och sånt du inte trodde fanns! I butiken kan du själv beställa varor från vår e-handel, och välja vart de ska levereras. Butiken har också ett café med 25 platser och erbjuder inspiration och information i form av workshops, pop-ups, föreläsningar och andra spännande samarbeten i alla dess former.
Rosenlundsgatan 8, www.erikshjalpen.se

Sefina Pantbanken
Sefina står för ”Secure Finance”, vilket betyder säkra tillgångar. Har du guld hemma som du inte använder eller hellre vill förvandla till pengar? Då kan du sälja ditt guld med hjälp av Sefina Pantbank.
Rosenlundsgatan 4, https://www.sefina.se/

Kappa Bar
Till sommaren öppnar den populära e-sportbaren Kappa Bar i Wallenstams lokaler på Rosenlundsgatan 8 i Göteborg. Kontroller vid borden, datorer och stora skärmar för nätverksspel, hörlurar och headset samt läktare för att följa spelen är några delar av konceptet. Just nu pågår ombyggnationer för att vid öppning erbjuda fyra olika sektioner med bar, restaurang, en gamezone och VIP-rummet där man hyr in sig i för en egen upplevelse.
Läs mer här Kappa Bar öppnar i Rosenlund

Feskekôrka
Beräknas öppna igen 2023.

Text

Projekt Rosenlundskajen

Innerstaden Göteborg samverkar med Trafikkontoret, Park- och naturförvaltningen, Trafikverket, fastighetsägarna och verksamheterna i Rosenlund för att öka attraktiviteten för såväl besökare som verksamma i området. Läs mer om arbetet och visionen för Rosenlundskajen via knappen nedan.