Text

Öppen scensommar

En öppen scen till och för alla! Under tre veckor placeras tre scener ut på tre platser runt om i Göteborgs innerstad. Varmt välkommen att ta plats på scen för att bjuda på sång, instrument, stand-up, teater, dans och annan underhållning. Eller besök som åskådare och ta del av de framträdanden som bjuds på sommarscenerna. För senaste uppdateringarna följ eventet på Facebook.

KUNGSTORGET – DOMKYRKOPLAN – BRUNNSPARKEN

v. 29, 30, 31 (17 juli -11 augusti)

Aktiviteterna är en del av Göteborgs Stad större satsning ”Ses i city i sommar” som erbjuder göteborgare gratis sommarnöjen och görs i samarbete med Göteborg och Co.

Scenprogram Kungstorget

Under två lördagar tar lokala talanger plats på sommarscenen på Kungstorget. Spelningar pågår från kl 14.00-19.30 och är helt kostnadsfritt för besökare.

Scenprogram – 23 juli
14.00 Klara Goliger
15.30 Not Like Others & Shambolic Soul
17.00 Anton Fermhede
18.30 Stefan Missios

Scenprogram – 6 augusti
14.00 Elvira Olea
15.30 Anayah Roots Levi
17.00 Mathilda Brink
18.30 BF/C

Klara Goliger är en artist och producent från Göteborg som har sjungit och skrivit musik i många olika konstellationer. 2020 debuterade hon som soloartist med EP:n “22” – fyra färgstarka låtar med analoga synthar, stora körlandskap och pumpande trummor. Tillsammans med med producenten Hannes Boeryd jobbar hon nu vidare mot att färdigställa sin första fullängdare, en skiva där de helt gör sig av med syntharna för att bara experimentera med akustiska instrument och ljud, men ändå behålla samma lekfulla intensitet.

Not Like Others & Shambolic Soul (DJ) Sonja Berggren & Anna Maria Hedman spelar tillsammans glad eklektisk partymusik och bjuder på en fantastisk energi – allt mellan soul / hip hop / elektro och pop.

Anton Fermhedes musik är formad av en uppväxt bland vågor, solnedgångar och höststormar på västkusten. Inspirerad av musiker som Jack Johnson, Bob Dylan och Ben Harper, med känslor böljande som vågorna i havet och en längtande blick bort över horisonten skapar Anton Fermhede musik som berör på riktigt. Folkpop med fokus på vackra melodier tillsammans med texter raka vägen från hjärtat.

Stefan Missios röst är idag tveklöst en av de tydligast och skarpast profilerade på Göteborgs musikscen. Träffsäkert, charmerande och med en oerhörd närvaro har han över lång tid, både solo och i olika konstellationer, visat upp ett genuint artistskap som rör sig över soul, blues och visa. Stefan Missios var med och startade rockkollektivet Den stora vilan och är ett självklart namn på den göteborgska musikscenen.

Elvira Olea är en up coming tjej från Göteborg som släppte sin debut-EP ”Daydreams” i mars 2020. Hon, tillsammans med sin bror, har skrivit och producerat musiken. Elviras musik beskrivs som en blandning av soul och RnB med en soft touch. Sedan släppet av Daydreams har Elvira gjort flera liveframträdanden och även medverkat i radio och flera tidningar. I Maj 2022 kom den andra EP:n men denna gång på svenska. ”Det blir nog bra” är en blandning av teman som alla touchar känslor man upplever i 20-någonting åldern. Kärlek, tvivel, längtan & önskan. Även denna EP är producerad och skriven av Elvira Olea och hennes bror Gustav Olea Aspenrot.

Anayah Roots Levi når ditt hjärta genom sin andliga varma röst och lyrik. En Reggae Roots-dotter och lejoninna som har uppträtt och spelat in i olika projekt – över hela världen (Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien, Finland, Jamaica, Thailand, DK m.m). Detta är första spelningen på flera år i Sverige och på hemmaplan i Göteborg. Musiken hon spelar har en Roots Reggae Dub vibe. Sedan barnsben har musikens uttryck legat henne varmt om hjärtat och för henne känns det som ett uppdrag att använda det verktyget för att lyfta människor. Musik inbjuder mod, kärlek och förståelse till livets fullaste syfte. Anayah kommer spela en del från hennes album Flowers In Jah Garden som hon spelat in med Good Over Evil i Spanien och med det här albumet vill hon sprida budskap och inspirera till läkning genom ljudets kraft och skapa en positiv bekräftelse; sprida en känsla för att förbli sann mot sig själv och inspirera till att öppna sitt hjärta och för sitt sanna jag.

Mathilda Brink Göteborgsbaserade Mathilda Brink har trätt fram som en av Sveriges mest intressanta unga artister. Brink har mötts av jämförelser med artister som Angel Olsen – eller som en mix av Dungen och Alice Boman. 2019 anlände Mathilda Brinks debutalbum Maestro, en 10 spår lång samling låtar som visar upp Brinks låtskrivarhantverk. På Maestro möts influenser från visa och grunge, folkrock och indierock Brinks unika sångröst, ett möte mellan klassiskt och modernt i en personlig tappning.

BF/C – Barish Firatli och Californiaman bildar tillsammans BF/C – en sällsynt duo som skapar soulig, elektronisk musik doppad i disco och dunkel.