fr

28 jan - 6 feb

Göteborg Film Festival 2022

event

Nordens största filmfestival återvänder till biograferna i Göteborg. Det finns ett begränsat antal platser till salongerna, festivalen behåller dessutom sin digitala salong även i år.

Varje dag under festivalen kommer tre nya filmer premiärvisas parallellt på en festivalbiograf och på Göteborg Film Festival online, så att den förväntan och nervositet som präglar en festivalpremiär kan upplevas i vardagsrum över hela Sverige.

Läs mer om den digitala salongen.

Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Den nordiska tävlingen, Dragon Award Best Nordic Film, mönstrar varje år ett högklassigt startfält och har en prissumma på 400 000 kronor.

Göteborg Film Festival startades 1979 och lockar varje år till mer än 160 000 besök. År 2021 besökte 425 000 den digitala salongen. Det visas omkring 200 filmer från 80 länder på omkring 500 visningar och festivalen är då inte bara film utan erbjuder även ett 40-tal seminarier, konserter, konst, workshops och mängder av andra aktiviteter.

Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, är den främsta marknadsplatsen för nordisk film och tv-drama och en viktig mötesplats för branschbesökare världen över.

Filmfestivalen pågår 28 januari – 6 februari.

Läs mer på evenemangets webbplats här.

Festivalprogrammet hittar du här. 

Göteborg

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.