fr

26 jan - 4 feb

Göteborg Film Festival 2024

00:00:00event

Göteborg Film Festival är Nordens största publika filmfestival och anordnas på såväl biografer runtom i Göteborg som digitalt i hela Sverige. Den 47:e upplagan av Göteborg Film Festival äger rum 26 januari–4 februari 2024.

Varje år reser festivalens programgrupp jorden runt för att välja film att ta till Göteborg – och under 11 dagar i slutet av januari stundar en filmfest med uppemot 250 filmer från ett 80-tal länder på omkring 700 visningar. Sedan 2021 premiärvisas ett handplockat urval parallellt på en festivalbiograf och på Göteborg Film Festival Online, så att den förväntan och nervositet som präglar en festivalpremiär kan upplevas i vardagsrum över hela Sverige.

Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Den nordiska tävlingen, Dragon Award Best Nordic Film, mönstrar varje år ett högklassigt startfält och har en prissumma på 400 000 kronor.

Göteborg Film Festival startades 1979 och lockar idag till runt 270 000 besök, på biograf och online. Festivalen är inte bara film utan erbjuder även samtal, workshops, fester, konserter och mängder av andra aktiviteter.

Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, är den främsta marknadsplatsen för nordisk film och tv-drama och en viktig mötesplats för branschbesökare världen över.

Program och biljetter

Från och med den 10 januari kommer programmet att distribueras till flera ställen ute på stan och runt om i landet. Medlemmar kan köpa biljetter från 11 januari, klockan 12.00. Allmänheten kan köpa biljetter från 13 januari, klockan 12.00. 

Till program och biljetterOnlinepass köper du här.

Evenemangets webbplats

Källa: Göteborg & Co
Foto: Göteborg Film Festival

Göteborg

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.