8 mar - 31 dec

Grejen med Göteborg

event

Bingolotto, gröna kaniner, miljonprogram eller en halv special? I vår kommande basutställning om 1900-talets Göteborg får du frossa i våra mest älskade, hatade och ikoniska göteborgsgrejer och upptäcka sidor av staden som du inte trodde fanns.

Den 4 juni 2021 fyller Göteborg 400 år. Det är en ganska stor grej för oss. Därför firar vi genom att ge staden och alla göteborgare en historisk födelsedagspresent – och öppna en helt ny basutställning om Göteborgs 1900-tal och nutid.

Med utgångspunkt i några av Göteborgs mest ikoniska föremål och byggnader, i sällskap av en kör av röster ur historien, undersöker vi frågan: vad är egentligen grejen med Göteborg? Spana in pangföremål ur våra samlingar som den första Volvobilen och en Amerikakoffert som färdats över oceanen. Lyssna till VM-maskotens berättelse inunder den varma pälsdräkten på Friidrotts-VM 1995 men möt även Knut som köpte tre liter sprit varje månad under större delen av 1950-talet.  Bidra också till vårt humorarkiv med din bästa (eller sämsta) göteborgsvits!

Hos oss kan du upptäcka nya sidor av staden, oavsett om du är göteborgare, nyinflyttad eller på tillfälligt besök – och utforska vad som är grejen med Göteborg för just dig.

Utställningen öppnar den 4 juni 2021, när Göteborg fyller 400 år. Det är den sista pusselbiten i vår stora utställningssatsning kring stadens 400-åriga historia, som startar i vår populära 1600-talsutställning Göteborgs födelse och slutar i vår samtid. Upptäck 400 år av nöd och lust på Göteborgs stadsmuseum år 2021!

Utställningen pågår 4 juni 2021 – tills vidare.

Läs mer här

Arrangör: Göteborgs Stadsmuseum
 

Norra Hamngatan 12, 411 14 Göteborg

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.