12 dec - 18 dec

Musikhjälpen Kungstorget

event

Det har gått nio år sedan Musikhjälpen senast sändes från Göteborg men nu är det dags igen! 

Musikhjälpen har sänts från Göteborg tre gånger tidigare – 2009, 2011 och 2013. Den här gången kommer glasburen att stå på Kungstorget med Stora Saluhallen som närmaste granne.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra gäster som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. Årets programledare avslöjas senare. Håll utkik på Musikhjälpens sociala medier.

Årets tema – En tryggare barndom på flykt från krig

Bidrag till Musikhjälpen 2022 kommer gå till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runtom i världen. Läs mer här.

Så kan du bidra – Boka en plats på torget eller bolla idéer

Har du en idé idé kring hur du eller din förening/bokcirkel/idrottsklubb eller liknande kan samla in pengar till Musikhjälpen eller engagera er på evenemangsytan utanför buren? Maila musikhjalpen@goteborg.com om du vill boka en plats på torget eller bara bolla idéer. Samma gäller för företag och evenemangsarrangörer som är välkomna att höra av sig till företag.musikhjalpen@svt.se.

Du kan på olika sätt bidra till Musikhjälpen. Läs mer här.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24.

Foto: Martina Holmberg

Kungstorget