13 maj

Suprise Chef (AU) till Nefertiti

18:00:00event

Nefertiti är glada att få presentera ett av de mest omskrivna nya banden Surprise Chef, hela vägen från Australien till deras intima scen på Nefertiti.

Mer information och biljetter hittar du här!

Bandet består av fem musiker vars sound ofta beskrivs som ”cinematic soul” och som drar sin inspiration ifrån klassiska 70-tals soundtracks, funkig jazz och den musikaliska tradition som ligger till grund för många av de sample-skatter som har byggt upp hiphopen. Med sina färgrika och levande arrangemang omsluter de lyssnaren i en musikalisk värld där gränserna mellan såväl då och nu, som mellan genrer suddas ut. En kvalitet och tydlig anledning till att fans från olika håll, världen runt, har enats i hypen och hyllningarna av Surprise Chef sedan de först albumdebuterade 2017. Sedan dess har bandet hittat sitt hem på omtalade labeln ”Big Crown Records” som även ger ut artister som ”El Michels Affair”, ”Black Thought”, ”Lee Fields” och ”Bacao Rhythm & Steel Band” för att nämna ett fåtal.

Till Nefertiti kommer de med ett rykande färskt album i ryggen som hamnat på många recensenters årsbästalistor 2022. Om instrumental funk och soul som är lika delar infekterande svängig som drömskt vacker din grej, har du inte råd att missa australienska Surprise Chef!

“One of the finest soul and funk releases” – Clash Magazine.

“Soothing, atmospheric, disquieting” – MOJO Magazine.

“Wonderful deep grooves, a killer” – Gilles Peterson BBC6.

 

Nefertiti

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.