fr

4 jun - 29 aug

Välbekant men annorlunda: historiska skatter från fem sekel – Domkyrkan

event

Med historiska bilder och föremål från nio kyrkor i centrala Göteborg speglar utställningen fem sekel av göteborgskt kyrkoliv.

Utställningen visar bilder, skisser och föremål från 1600-talet tills i dag – från det vardagliga till det unika. Skatter som på olika sätt är och har varit betydelsefulla. Och som berättar en historia. Visste du till exempel att Annedalskyrkan var så full när den invigdes att många fick vänta utanför? Eller att den stora 1700-talsbibeln i Tyska Christinae kyrka stals 2001, men lämnades tillbaks året därpå?

”Välbekant men annorlunda – Historiska skatter från fem sekel” är en samutställning mellan Domkyrkan & Tyska Christinae kyrka, så passa på att besöka båda för att ta in utställningen i sin helhet. Utställningen följer respektive kyrkas öppettider.

”Välbekant men annorlunda – Historiska skatter från fem sekel” är den andra delen i Göteborgs domkyrkopastorats jubileumsutställningsserie ”Från världspolitik till kyrkliga skatter” som visas i pastoratets kyrkor åren 2021–2023.

Läs mer här

Arrangör: Göteborgs domkyrkopastorat

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.