fr

22 sep - 30 sep

Vävda Rum – Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst

12:00:00event

Vävda rum är en unik utställning med tio av Sveriges främsta och mest spännande konstnärer som arbetar med offentliga konst och augmented reality (AR).

SBK Konstförening är värd i Göteborg för den unika utställningen som visas på över 130 platser i landet mellan 20 maj–30 september. Det gör den till den geografiskt största utställningen i Sverige.

Utställningen

Utställningen består av tio verk skapade av lika många konstnärer. Verken ser du med hjälp av din mobiltelefon. Verken är placerade på tio platser i centrala Göteborg, så du kan själv vandra runt och uppleva dem.

Konstverken i Vävda rum är gjorda med AR-teknik och är virtuella. Utställningen utnyttjar samma teknik som det kända spelet Pokémon Go, men i konstnärligt syfte. Genom att ladda ner appen Vävda rum till din mobil kan du på en karta se var konstverken är utplacerade i centrala Göteborg.

Hur?

Du besöker alla tio verken genom en promenad på cirka tre kilometer. Flera av konstverken i utställningen är interaktiva och förändras när du sjunger, gör rörelser eller är delaktig tillsammans med andra besökare.

Tillfällen från 22/9-30/9 klockan 12.00

Läs mer här

https://www.goteborg.com/evenemang/vavda-rum-sveriges-storsta-utstallning-med-offentlig-virtuell-konst/

Gustaf Adolfs Torg

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.