16 sep - 30 jan

Wicked – Göteborgsoperan

event

Den fantastiska berättelsen om häxorna från Oz – en musikal i två akter. 

Om musikalen 

Musikalen Wicked berättar historien om de två häxorna från Oz innan Dorothy dök upp hos dem i den klassiska MGM-musikalen Trollkarlen från Oz. Få reda på hur Elphaba och Glinda träffade varandra och blev den onda häxan och den goda häxan, och hur de lyckades besegra den tyranniska Trollkarlen från Oz. Detta är en berättelse om social uteslutning, mod och kärlek, berättad med magi, fantasi och underbar musik. Många sånger från föreställningen har blivit egna hitlåtar, inklusive ”Defying Gravity”. 

Vid 23 års ålder gör Feline Andersson sin debut som Västerns onda häxa, Elphaba. Den goda häxan Glinda spelas av Anna Salonen, som tidigare har medverkat i musikalen Oliver! på Göteborgsoperan. Göteborgsproduktionen kommer att vara den största någonsin, med ett utökat orkester, en stor ensemble och imponerande scenografi. 

Produktionen regisseras av Samuel Harjanne. Finländaren har regisserat en lång rad stora musikaler i England, Estland och Finland, flera i samarbete med koreografen Gunilla Olsson Karlsson. Dirigent och musikalisk ledare Bjorn Dobbelaere har utfört samma uppgifter för flera stora musikalproduktioner på Göteborgsoperan. Scenografi- och kostymdesignern Takis har skapat ett magiskt Oz som växlar mellan sagovärld och hotande, futuristiskt övervakningssamhälle. 

Wicked firar sitt 20-årsjubileum och är en av världens mest populära musikaler. Den ursprungliga Broadway-produktionen hade premiär 2003 och har sedan dess spelats i 7 000 föreställningar. Föreställningen öppnades i Londons West End tre år senare. 

Musikalen spelas från 16/9-23 till 30/1-24

Läs mer här

GöteborgsOperan