Anrika A.Hinricsson är årets företag i Göteborgs innerstad

Publicerat på torsdag 28 januarinyhet

Centrumorganisationen Innerstaden Göteborg har tilldelat butiken A.Hinricsson utmärkelsen Årets Guldkrona 2020.

Motiveringen: ”1852 etablerades A.Hinricsson på Korsgatan och sedan 90 år drivs verksamheten av samma familj. Butiken är en av Göteborgs äldsta och anses av många vara stans bästa väsk- och handskbutik. Kvalitét, service och utbud kännetecknar denna klassiska och anrika butik. Dessutom har verksamheten varit medlem i Innerstaden Göteborg sedan organisationen grundades. Det är med varm hand som Guldkronan 2020 tilldelas A.Hinricsson.”

–  Innerstaden betyder allt för mig eftersom jag har en butik här. Det är trevligt att promenera på gatorna, titta på butiker och ta sig en fika. Jag började åka ner till stan själv redan vid åtta års ålder för att hälsa på mamma och mormor som jobbade i butiken då. Jag har varit här och sett vad som har hänt genom åren. Området betyder mycket för mig liksom centrumorganisationen Innerstaden Göteborg betyder mycket för området, säger butiksägaren Annica Boman.

För att vinna utmärkelsen Årets Guldkrona ska företaget bland annat ha en varaktig affärsidé med en tydlig profil, en positiv inverkan på innerstadens utveckling samt vara en engagerad medlem i Innerstaden Göteborg.

För mer information om utmärkelsen Årets Guldkrona, kontakta:
jenny.schmidt@innerstadengbg.se