Barnens Dag 14 maj tillbaka större än någonsin

Publicerat på fredag 13 majnyhet

Lördag 14 maj välkomnar Innerstaden Göteborg stora som små besökare till Barnens Dag. Efter uppehåll under pandemin är årets upplaga större än någonsin, med över 120 programpunkter och 16 evenemangsplatser som sträcker sig från Kronhuskvarteret till Bältesspännarparken. Med ett inkluderande och fullspäckat program bjuder evenemanget på något för alla.

– Innerstaden Göteborg erbjuder en plattform för samverkan och knyter samman fastighetsägare, verksamheter och UNICEF som möjliggör evenemanget Barnens Dag. I år ser vi ett rekordstort engagemang från verksamheter och aktörer som bidrar till spännande upplevelser. Innerstaden är göteborgarnas vardagsrum och en mötesplats för alla. Efter en tuff period under pandemin välkomnar vi nu stora som små att njuta av en fantastisk dag i Göteborgs innerstad, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

Efter två års uppehåll är evenemanget Barnens Dag tillbaka med ledorden glädje, omtanke och hållbarhet. På programmet står familjequiz med Mark Levengood, uppträdande från Talangfinalisten Tomas Kaya, kicka fotboll med IFK Göteborg, lekland på Gustav Adolfs torg, städning och magnetfiske i Vallgraven och mycket mer. På plats finns också politiska representanter från Göteborgs Stad för att inkludera barnen i visionen för framtidens stadskärna.

– Vi är peppade på att äntligen få välkomna till Barnens Dag och förväntar oss att se en riktig folkfest i innerstaden 14 maj, säger Sofie Lindström, Evenemangsansvarig Barnens Dag, Innerstaden Göteborg.

Nytt för i år är att Innerstaden Göteborg tillsammans med UNICEF Sverige belyser barnkonventionen och barnens rättigheter. Under Barnens Dag inleder Pernilla Baralt, UNICEF generalsekreterare, med ett välkomsttal kl 10:30 som senare följs av familjequiz och annat skoj med Mark Levengood på stora scenen.

– Det ska bli så roligt att möta alla barn och deras familjer under Barnens dag i Göteborg. Jag har haft den stora förmånen att få se, med egna ögon, vilken enorm skillnad UNICEF gör för barn i hela världen och jag hoppas kunna förmedla detta till alla mammor och pappor vi träffar så att de också ska vilja bli Världsföräldrar och bidra till att rädda barns liv. För kan vi hjälpa så måste vi hjälpa, säger Mark Levengood UNICEF ambassadör sedan 2008.

Evenemangets arrangeras av Innerstaden Göteborg i samarbete med ett stort antal fastighetsägare i innerstaden, YRGO högre yrkesutbildning Göteborg samt UNICEF Sverige.

SE PROGRAMMET FÖR BARNENS DAG 2022 HÄR!

Datum: 14 maj 2022
Start och sluttid: kl 10.00-17.00
Plats: 13 evenemangsplatser i Göteborgs innerstad
Fri entré