BECCASIN VINNER MED PERSONLIGT BEMÖTANDE

Publicerat på Friday, December 18nyhet

Mitt på Kungstorget, mittemot Saluhallen, ligger Beccasin. Här träffas en kundkrets i de flesta åldrar för att botanisera bland handplockade kläder och accessoarer.

Text: Jonas Källgren

Vi ställde några frågor till butiken.

Hur länge har ni funnits här på Kungstorget 5?
– Vi har varit lokalen i sex år men det var först för två och ett halvt år sedan som vi öppnade Beccasin. Vi älskar verkligen Kungstorget och är lyckliga för vår lokal..

Vad skulle du säga kännetecknar Beccasin som butik?
– Vi är en ”happy store”, vi älskar det vi gör och det syns! Vi är en färgglad butik som alltid sätter kunden i fokus, alla är lika viktiga oavsett om de köper ett litet hårband eller en hel garderob. Inköpen är ett stort fokus för oss, plagg som vi har i butiken ska man kunna bära på många olika sätt och i flera årstider. I dagens konsumtionssamhälle behöver vi tänka till när vi handlar och det man handlar behöver inte vara dyrt för att vara snyggt.

Vad går bäst just nu i butiken?
– Vi har Västsveriges största sortiment av Edblad, vilket vi är så glada för, och säljer mycket av det som presenter, till exempel julklappar. Även klänningar är något vi säljer mycket av varje dag, men vi hjälper också ofta kunder med nya garderober.

Ni har just nu ingen traditionell webbutik, men har 9 000 följare på Instagram. Berätta hur ni jobbar med det.
– Instagram har blivit som vår webbshop, vi skickar numera paket varje dag till kunder i hela Sverige. Vi försöker vara personliga och inspirerande även på nätet, vi lägger ut färdiga kombinationer och tips men skräddarsyr också outfits för den enskilda kunden.

Är ni en butik som följer trender, och hur ser de i så fall ut för 2021?
– Vi följer trender men vi har en egen nisch – vi går mycket på färg, mönster och pris men utan att tumma på kvaliteten. Till våren 2021 ser vi mycket färg – och man får inte missa den trendiga västen i alla dess former!