Café Söderläge

Publicerat på fredag 10 decembernyhet

I ett kombinerat showroom och café på Södra Larmgatan 4, precis vid Grönsakstorget, huserar sedan i augusti Café Søderläge som drivs av det danska företaget Altan. Som namnet anspelar på säljer de balkonger, vilket syns i de uppbyggda miljöerna inuti caféet. Johan Nilsson är avdelningschef i Sverige för Altan, och berättar för oss om den ovanliga kombinationen.

Hej! Vilka är ni hos Altan/Café Søderläge?
– På cafét ansvara Alexandra, med god hjälp av Maria. De sköter allt kring cafét, och ser till att hålla exakt den fina servicen vi önskar. Altan-avdelningen består av mig, samt Pär som är projektledare och Gabriella som är säljare. I dagsläget ska sägas, vi växer och söker ständigt nya medarbetare.

Hos er bjuds man på den ovanliga kombinationen av showroom och café, berätta mer om vad det innebär!
– Idén kommer från moderbolaget i Köpenhamn. Vi arbetar primärt med att sälja och montera balkonger och hissar på befintliga fastigheter. Cafét hjälper oss att hålla vårt showroom öppet fem dagar i veckan, oavsett om vi skulle vara ute. Man sitter helt enkelt i balkongmiljöer och äter sitt smörrebröd, dricker sin kaffe och kan samtidigt botanisera bland balkongvarianter och drömma sig bort. Dessutom ger det oss möjlighet att hålla möten med föreningar i våra fina konferenslokaler, men även låna ut lokalen till de kunder som exempelvis ska ha styrelsemöten, vilket är en kanonmöjlighet för oss båda.

Hur syns de danska rötterna i er meny?
– Såklart genomsyrar det menyn. Smörrebröd finns givetvis, även om det är en svensk touch på dem. Sen kommer det att komma teman som flirtar med det danska, och vem vet, kanske vi till och med får möjlighet att servera en dansk pilsner till smörrebrödet framåt våren på någon av våra uteplatser. 

En dansk julefrokost eller morgenmad hos er, hur kommer den att se ut?
– Frukosten kommer att se ut som vanligt där vi erbjuder frallor, smoothies, yoghurt, juice och varmt, gott kaffe. Till lunch har vi smörrebröd och under december månad kommer menyn att anpassas. Det finns mycket gott att välja på julbordet som kommer passa perfekt på ett danskt rågbröd. Varför inte beställa några julsmörren till konferensen i december? Jullunch med en tvist, enkelt och garanterat gott!

Namnet Søderläge känns ju väldigt kul med tanke på att Altan bygger balkonger. Var det vitsiga Göteborg som inspirerade till det namnvalet?
– Haha, nja det kanske är ett önsketänkande. Men precis som du nämner, vi bygger balkonger och det anspelar vi ju såklart på. Sen ligger dessutom framsidan på lokalen i söderläge, och vi stavar det ju med ett danskt ö, vilket såklart är en flirt till vår moder.
 

Södra Larmgatan 4
@cafesoderlage

Text: Sofia Rönnkvist Foto: Jenny Schmidt

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.