Carpe Diem Beds

Publicerat på fredag 10 decembernyhet

I den gamla biografen Cosmoramas lokaler som vätter ut mot Östra Hamngatan har Carpe Diem Beds byggt upp ett sömnparadis. Med ledord som tyngdlöshet, hållbarhet och innovation inspirerar de till en bättre sovrumsmiljö med tydliga drag från sina rötter i den bohuslänska kusten. Katarina Adolfsson är ansvarig för butiken som öppnade den första september, och har berättat för oss om vad som väntar den som kommer in till Carpe Diem Beds.

Berätta, vilka är Carpe Diem Beds?
– Carpe Diem Beds är ett sängvarumärke som har funnits sedan 1995, och som grundades i Lysekil av en kiropraktor som hette Börje. Han hade visioner om hur man skulle sova, men kunde inte hitta den rätta sängen. Han funderade kring vad den perfekta vilan är och den perfekta sömnen, vilket är visionen som allt vilar på. Så för oss handlar allt om komfort och den perfekt avlastande sömnen – det är Carpe Diem Beds.

Vill du berätta lite om lokalen här i innerstaden som ni finns i?
– Vi befinner oss i en lokal som består av delar av gamla biografen Cosmorama som öppnades i början av 1900-talet och stängde i slutet på 1900-talet. Den är jättevacker, och kunder som kommer in säger att det är den coolaste sängaffären de någonsin varit inne i, vilket jag är benägen att hålla med om! På vissa ställen är det så mycket som fem meter i takhöjd och den luftiga känslan passar oss perfekt. Vårt butikskoncept finns även på lite andra platser, men det finns ingenstans där det har applicerat sig så bra som här.

Hur är det att ha en sängbutik mitt i city?
– Vi vill vara i människors vardag, så det här passar oss perfekt. Där folk rör sig, syns, funderar på hur vi ska göra med våra liv och vad vi ska göra när vi vill förändra oss. I den här miljön kan vi verkligen också framhålla att vi vill designa för hela sovrummet. Vi vill inte bara ställa in en möbel, utan vi vill vara med och lyfta hela sovrummet så att man får den där fantastiska miljön för återhämtning. Det känner vi att vi kan förmedla här.

Vad skulle du säga är det som utmärker Carpe Diem Beds?
– Carpe Diem Beds stora sak är att vi verkligen genuint vill skapa en härlig sovmiljö och ta ansvar hela vägen. Att vi jobbar med innovation och design, och verkligen får med oss båda parametrarna. Vi har till exempel utvecklat ett patenterat trögelastiskt bottensegment i samarbete med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg och massageterapeuter, och i stort sett allt som vi har är Svanenmärkt och byggt för hand i vår fabrik i Småland. Tidigare låg fabriken i Lysekil, vi växte ur den men hjärtat för Carpe Diem Beds är kvar i Lysekil, och där kommer det att förbli.

Östra Hamngatan 46-48
carpediembeds.se

Text: Sofia Rönnkvist
Foto: pressbild/Carpe Diem Beds

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.