DE LORENZI CAFFÉ

Publicerat på Friday, December 18nyhet

De Lorenzi Caffé är stället på Kyrkogatan som avslöjar vad man bör byta ut på det traditionella svenska julbordet och vad du säger om du vill göra en stammisbeställning, (om du är stammis så vet du det redan). Vem längtar inte efter riktigt go italiensk stämning med allt vad det innebär?

Text: Emelie Svensson

Det är svårt att inte vurma för den hjärtliga italienska stämningen hos er. Berätta mer om namnet De Lorenzi Caffé?
– Det kan jag tyvärr inte svara på då jag köpte caféet där namnet hängde med. Men vi fastnade för miljön, ”tjötet” mellan stammisarna och den familjära stämningen.

När man under jul får chansen att slå sig ner med en kopp kaffe i någon mjuk fåtölj, vilket kaffe passar då bäst? Vågar man sig på en kaffedrink?
– Vi använder vårt eget importerade kaffe från rosteriet Quarta som ligger i Lecce i södra Italien. Blandningen heter Argento som innehåller mer robusta än arabica. Ett otroligt smakrikt kaffe med fantastisk crema. Så här på hösten är det läge att prova en latte med choklad- eller kardemummasmak. Annars tycker många om att värma sig med en kaffe coretto, en enkel espresso med en centiliter likör, eller kanske Disaronno så här när julen nalkas. Eller varför inte en klassisk Irish coffee!

Vad ser ni på De Lorenzi Caffé helst ligger under granen eller i julstrumpan i år?
– Att alla håller sig friska och kan umgås med familj och vänner.

Om man vill uppdatera eller byta ut två rätter på det traditionella svenska julbordet, vilka skulle det vara och mot vad?
– Lägg till en god taleggio bredvid julosten. Byt ut Ris à la Malta mot en vaniljpannacotta med fruktkompott.

Om man smiter in hos er i vinter och vill beställa er mest populära beställning så att säga, vad säger man då?
– En dubbel espresso och cornetto med nutella.