Den 3 september intar Miriam Bryant Kungstorget

Publicerat på torsdag 17 augustinyhet

Nu är det klart – Miriam Bryant avslutar Göteborgs Jubileumsfirande och Göteborgs Kulturkalas på Kungstorget i innerstaden.

– Miriam Bryant är en av Sveriges absolut största artister och som också är så mycket Göteborg. Det blir en fantastisk final på 400-årsfirandet, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum.

På Göteborgs 400-årsdag, den 4 juni 2021, var Miriam Bryant med och firade staden från en spårvagn i ett direktsänt tv-program. Det stora publika Jubileumsfirandet inleddes i juni 2023 med Jubileumsfestivalen och har fortsatt hela sommaren. Den 31 augusti till 3 september blir det finalhelg med mängder av evenemang och aktiviteter runt om i Göteborg. När Miriam Bryant går på scen i Göteborgs innerstad klockan 21.00 den 3 september är det som sista akt för både Jubileumsfirandet och årets Kulturkalas. Konserten är öppen för alla och med fri entré.

Nu knyter vi ihop hela Jubileumsfirandet med Miriam Bryant. Det blir en fantastisk avslutning av Göteborgs 400-årsjubileum och den festliga finalhelgen med allt från Jubileumsparad och Ö-fest till Kulturkalas och Jubileumsfyrverkeri. Och alla är välkomna, säger Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Upplev mer musik på Kulturkalaset under finalhelgen

Det är nu bekräftat att den 1 september spelar Uno Svenningsson, Hanna Ferm och Norlie & KKV på Mix Megapols Sensommarkväll på Kungstorget.

Sedan tidigare är bland andra dessa artister bekräftade till Kungstorgets Scen på Göteborgs Kulturkalas: A36, D.A.D, Daniela Rathana, Magnus Carlsson och Molly Hammar. Även på andra festivalplatser kommer det bjudas på härliga musikupplevelser, tex vid Bältespännarparken där bland andra Casper the Ghost, Syster Sol, Ikhana, Vince Vawy och Jon Lyster uppträder. Alla konserter är gratis och öppna för alla.

Om finalhelgen för Göteborgs Jubileumsfirande
Hela sommaren har vi firat Göteborg 400 år. Finalhelgen, den 31 augusti till 3 september, består av en mängd olika upplevelser; Jubileumsparad, Jubileumsfyrverkeri, Göteborgs Kulturkalas, Göteborgsvarvet Maraton, Ö-festen på Ringön, program hos Prototyp Göteborg och massor av finalaktiviteter hos jubileumsaktörer runt om i staden. Öppet för alla och fri entré.

Om Göteborgs Kulturkalas
Den 1–3 september genomförs Göteborgs Kulturkalas, en gratis stadsfestival som är öppen för alla. Under festivalens paraply samlas många aktörer och arrangörer för att bjuda på både stora och personliga upplevelser. Allt från freestylerap och världens största såpbubblor till nycirkus, gaming och opera i världsklass. Våra festplatser finns både i centrala delar av Göteborg och utspritt i flera stadsdelar. Göteborgs Kulturkalas vill bidra och inspirera till en positiv förändring i samhället och har gjort hållbarhet till en del av sitt DNA. Hela programmet och mer information finns här.

Miriam Bryant. Foto: Pressbild.