Göteborg – hetast på secondhand i Sverige

Publicerat på tisdag 11 aprilnyhet

Intresset för att handla secondhand och hållbart växer. Det märks inte minst i innerstaden och Göteborgs närområde där det just nu finns cirka 125 vintage- och secondhand-butiker. Utöver det kan den nyfikne gå en så kallad ”secondhandsafari”, vilket är en bokningsbar kurerad stilvandring som hålls under fyra lördagar i år. 

Utbudet av secondhandbutiker är stort och består av både kläder, inredning och möbler. Det spänner från den exklusiva vintagebutiken till den osorterade loppisen. Emelie Norberg, känd inom Slow Fashion och finalist till priset ”Sveriges Second Hand-profil”, besöker Göteborg regelbundet.

– Göteborg är en av mina favoritstäder i Europa när det kommer till secondhand och vintageutbud. Mixen mellan streetstyle och lyxmärken är perfekt. Det finns något för alla. Staden gör det enkelt att välja secondhand i första hand, säger Emelie Norberg.

I Göteborg finns det också många initiativ där det går att hyra, byta, låna, dela, ge och få produkter. Dessutom kan den nyfikne få en helt ny upplevelse genom secondhand-safari. Med start den 1 april, guidar Theresa Skjolden, greenfluencer och hållbar stylist, genom Göteborgs bästa utbud av vintage- och secondhand-butiker.

– Guideturen består av fem timmars hållbar shopping, stilråd och andra tips. Allt för en mer medveten shopping, samtidigt som det är lyx för både plånboken och planeten, säger Theresa Skjolden.

Fakta om secondhandsafari

Genomförs fyra lördagar i år, kl. 10-15. Datumen är 1 april, 13 maj, 10 juni och 16 september.

Pris 795 kr inklusive lunch.

Guider till secondhand-shopping

 

Secondhand- och vintage i Göteborg

Promenad hållbar shopping i Göteborg

Upplev Göteborgs innerstad

Foto: House of Vision/Göteborg & Co, från Seconhand Safari i Arkaden, Göteborg.

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.