Göteborg med på lista över världens bästa destinationer

Publicerat på måndag 2 januarinyhet

När CNN Travel publicerade listan över världens bästa destinationer att besöka 2023 så finns Göteborg med. Stadens jubileumsfirande med kungligt besök och jubileumsfestival är en stark reseanledning.

I motiveringen nämns också att Göteborg 6 år i rad tagit hem utmärkelsen som världens mest hållbara destination, vilket gjort staden attraktiv att besöka och satt Göteborg på den internationella kartan. 

Göteborg anses vara en av de grönaste destinationerna i Europa, bland annat är 95% av hotellen hållbarhetscertifierade och ekovänliga. 

Även om Göteborg officiellt fyllde 400 år 2021, blev det publika firandet framflyttat på grund av pandemin. Sommaren 2023 är det äntligen dags för det stora jubileumsfirandet, vilket väntas locka många besökare. 

Kungen som firar 50 år på tronen besöker Göteborgs innerstad 4 juni, på stadens officiella födelsedag. I Frihamnen arrangeras jubileumsfesten 2-5 juni med konserter, konst och aktiviteter som bjuder på något för alla. 

Firandet pågår fram till 3 september då starten för Göteborgsvarvet marathon kickar igång, en 26 mil lång sträcka genom Göteborg. 

Läs hela listan på CNN här.

Källa: CNN travel,Tamara Hardingham-Gill
Copyright: Kjell Holmner/Göteborg & Co

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.