Göteborgs Kulturkalas 2021 – det största minsta någonsin

Publicerat på tisdag 27 julinyhet

När Göteborgs Kulturkalas drar igång den 20–22 augusti är det det minsta och samtidigt det största någonsin. Med nyheten Kulturpresenten, där du bokar och får hem din alldeles egna kulturupplevelse, och med programpunkter på 70 platser över hela Göteborg. Standup på Kajskjul 8, streamade konserter, konstvandring i Hammarkullen och Breakdance i Kviberg, välj din favorit från årets Kalas!

– I år kommer Kulturkalaset att vara utspritt över hela Göteborg och därmed vara det geografiskt största kalaset vi haft. Samtidigt kommer många programpunkter att vara unika upplevelser i mindre skala på grund av restriktioner. Vi är glada över att kunna genomföra årets Kulturkalas för kulturens, konstens, näringens och göteborgarnas skull, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Årets Kulturkalas kommer att bjuda på både fysiska och digitala programpunkter. För att kunna delta på de fysiska måste festivalbesökare boka sina platser. Bokningen öppnar kl. 10.00 den 10 augusti på Göteborgs Kulturkalas hemsida goteborgskulturkalas.se.

Nyheter för i år
Årets stora nyhet är Kulturpresenten där en kulturakt kan bokas och ges bort till en nära och kär person.

– Vi har utgått från att allt ska gå att genomföra trots restriktioner. Ett led i det är Kulturpresenten där man får hem en artist eller konstnär till sitt hem, trädgård eller gård för en kort akt. Det är tillgängligt för alla, säger Birte Niederhaus, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Besök Kulturkalaset i hela Göteborg
I år har Göteborgs Kulturkalas 70 festivalplatser i fler delar av staden än någonsin. De nya festivalplatserna inkluderar bland annat Kviberg, där fokus kommer att ligga på barn och ungdomar, Pustervik med panelsamtal och konserter och kulturhusen däribland Blå Stället i Angered. Men du behöver inte ta dig hemifrån för att ta del av årets Kulturkalas, då en del av konserterna och panelsamtalen kommer att streamas från nya hemsidan goteborgskulturkalas.se.

Samverkan och nya samarbeten
Varje år samverkar och samarbetar Kulturkalaset med olika aktörer, något som har blivit extra viktigt i år.

– Vi vill skapa relationer och samarbeten för att bidra med att återstarta kulturen efter pandemin. Vi lägger slantarna på kulturen och konstnärerna och använder och stöttar den infrastruktur som finns, säger Birte Niederhaus, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Under årets upplaga av Göteborgs Kulturkalas 2021 kommer du som besökare får uppleva en helt annorlunda och anpassad festival. I år är har festivalen 110 programpunkter under tre dagar utspritt på 70 platser i hela Göteborg inklusive centrum.

Foto: Karnevalsföreningen, Kim Falck och Morgan Norman.

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.