Göteborgshumor och historisk prägel utmärker vinnarna i Innerstadens julskyltningstävling

Publicerat på torsdag 16 decembernyhet

Mellan den 1a och 3e advent har 47 verksamheter deltagit i Innerstadens julskyltningstävling som i år gått under temat Göteborgs 400-årsjubileum. Besökare har röstat fram sina favoriter och juryn har sagt sitt. Nu står det klart att vinnaren i kategorin kedja/varuhus är Granit på Vallgatan 19 och vinnaren i kategorin fristående verksamhet är Din färg och stil på Kungshöjdsgatan 4b.

Kedja/varuhus Granit, juryn motiverar:
”Granit förmedlar en varm känsla genom sin traditionella julskyltning som påminner juryn om barndomsjular. De lyckas flirta med göteborgshumorn och väcker nyfikenhet genom detaljrikedom och kreativa inslag som får besökare att stanna upp.”

– Vi är superglada över vinsten och har haft otroligt roligt när vi skapat skyltfönstret. För oss var det extra viktigt att få in göteborgshumorn på ett kreativt sätt. Det är alltid lika kul att delta i Innerstadens julskyltningstävling, säger David Jildenäs på Granit.

Fristående verksamhet Din färg och Stil, juryn motiverar:
”Skyltfönstret har en historisk prägel som för tankarna till såväl lokala områden i Göteborg som sagovärldar från HC Andersen. En kreativ, söt och genomtänkt design. Skyltningen påminner om ett traditionellt julkort genom sitt snölandskap och den lysande stjärnan i fönstret.”

– Det är alltid extra roligt att få skylta fint under julskyltningstävlingen. Som egenföretagare känns det bra att få vara del av ett större sammanhang och gemenskapen i föreningen Innerstaden Göteborg, säger Christina Mattsson på Din färg och stil.

Granit får nu fira med en trevlig middag på Zamenhof och Din färg och stil får en härlig brunch på Radisson Blu Scandinavia Hotel. Nytt för i år är att en besökare som röstat vinner en hotellnatt för två på Scandic Opalen. Priserna sponsras av Zamenhof, Radisson Blu Scandinavia och Scandic Opalen.

Varmt tack till alla medlemsverksamheter som deltagit i julskyltningstävlingen!

Årets jury
Dag Agård, varuhuschef NK.
Dan Rudhag, ägare Ströms, vinnare kategori fristående verksamhet år 2020.
Elin Claeson, butikschef Norrgavel, vinnare kategori kedja/varhus år 2020.  
Annica Ericsson, ägare Almedalsmagasinet och styrelsemedlem i Innerstaden Göteborg.
Lena Dalerup, VD Innerstaden Göteborg.

Vid frågor kontakta
Erika Kern, Innerstaden Göteborg
erika.kern@innerstadengbg.se

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.