Innerstaden Göteborg satsar stort på sommar i city

Publicerat på måndag 4 julinyhet

Innerstaden Göteborg arrangerar en rad aktiviteter och utsmyckningar i sommar. Satsningen ska bidra till en attraktiv och välkomnande innerstad för såväl göteborgare som sommarresenärer. Bland annat bjuds det på öppen scensommar, sommarfest på Rosenlundskajen och loppispremiär i Västra Nordstan.

– Jag är oerhört glad att vi på rekordkort tid lyckats leverera en extra upplevelserik och festlig sommar i city. Stadskärnan är allas vardagsrum och gemensamma mötesplats. Vi hoppas att sommarens aktiviteter skapar nya möten och ger göteborgare och besökare tillfälle att återupptäcka Göteborgs innerstad och dess breda utbud, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

AKTIVITETER

Öppen scensommar
En öppen scen till och för alla! Under tre veckor placeras tre scener ut på tre platser runt om i Göteborgs innerstad. Varmt välkommen att ta plats på scen för att bjuda på sång, instrument, stand-up, teater, dans och annan underhållning. Eller besök som åskådare och ta del av de framträdanden som bjuds på sommarscenerna. Inom kort lanseras scenprogram med bokade uppträdanden och artister.

KUNGSTORGET – DOMKYRKOPLAN – BRUNNSPARKEN
v. 29, 30, 31 (17 juli -7 augusti)

Loppispremiär i Västra Nordstan
Upptäck Göteborgs ”gamla stan” när vi för första gången öppnar upp alla innergårdar och bjuder på en megaloppis i Göteborgs äldsta bostadskvarter. Vi utlovar fynd, hoppborgar till barnen, gott häng och god mat.

HELA KVARTERET- KRONHUSET – KRONHUSPARKEN
Söndag 21 augusti kl. 11-15

Sommarfest på Rosenlundskajen
Musik, uppträdanden, hållbar shopping och roligheter för både stora och små. Välkommen till kajen med stans bästa solläge! Vi bjuder in till en hel dag där gatan bubblar och då maten, drycken och vännerna är lite extra härliga.
Lördag 27 augusti från kl. 11 till sent.

UTSMYCKNING

Flaggspel
Vänd upp blicken på Korsgatan, Magasinsgatan, Vallgatan och Drottninggatan för att se sommarens flaggspel! Flaggorna ska symbolisera Göteborgs alla nationaliteter och besökare. 

Ta en selfie
Passa på att knäppa en snygg sommarselfie vid Innerstadens selfieväggar. Väggarna är dekorerade och ska locka såväl göteborgare som besökare att sprida foton från Göteborgs innerstad. 

Gemensam satsning
Aktiviteterna är en del av Göteborgs Stad större satsning ”Ses i city i sommar” som erbjuder göteborgare gratis sommarnöjen.

– Det blir en stor satsning för göteborgare som är kvar i stan i sommar. Vi hoppas att det ska finnas något för alla. Kombinerat med Kulturkalaset så kommer det finnas mycket att uppleva som inte kostar något inträde, säger Jonas Ransgård ordförande i Göteborg & Co.

Innerstadens aktiviteter görs i samarbete med Göteborg och Co, Placemaker Consultning Gbg,  Inspira Projects och Senior Consultant Illumination & Decoration.

Följ gärna Innerstaden Göteborg på Facebook och Instagram för att ta del av evenemangen som lanseras inom kort.

@innerstadengbg  #sesicityisommar

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.