Julen i innerstaden

Publicerat på onsdag 29 novembernyhet

Njut av stämningsfull sång, julmarknader och upplevelser i innerstaden! I år ser vi ett stort engagemang bland våra medlemmar som bidrar till den fina julstämningen på stan. 

Nedan hittar du ett axplock av allt som händer under julen:

Innerstaden Göteborgs julskyltningstävling 1–14 dec
Äntligen är det dags för verksamheterna i innerstaden att visa upp sina vackra skyltfönster! Fredag 1 december inleds Innerstaden Göteborgs traditionsenliga Julskyltningstävling. Tävlingen bidrar till en välkomnande upplevelse och lockar till besök i stadskärnan inför jul.

Göteborgs Stadsmissions Julklappsvagn 2 dec
Julens härligaste och viktigaste tradition, julklappsvagnen, är tillbaka. Lördagen den 2 december samlar Göteborgs Stadsmission i samarbete med Ringlinien in julklappar till barnfamiljer som lever i fattigdom i Göteborg.

Med på vagnen finns kända profiler, bland annat Mustafa Muhammed, Dante Zia, Kalle Berg och Erica Johansson som hjälper till att samla in gåvor.

Ljusvandringar med Walknet 7, 11, 12 dec

Följ med på en timmes upplysande vandring genom innerstaden! Margareta Björklund från Walknet är guiden som tar med besökaren bakåt i tiden. Hon började tidigt som guide och känner sin stad utan och innan. Idag är Margareta den Göteborgsguide som har längst erfarenhet, Göteborgs bästa guide.

Levande julkrubba, Domkyrkoplan 7-9 dec
Den levande julkrubban återvänder till Göteborg och återigen kan du få höra julens berättelse på Domkyrkoplan. Under dagen samlas pengar in till Stadsmissionen och det bjuds på glögg och pepparkakor.

Julkören Titania singers förgyller Saluhallen med stämningsfull sång
9, 16 och 22 dec kl.13.00-14.00

Njut av smakupplevelser och skönsång i Saluhallen! Perfekt att kombinera med lunchbesöket eller varför inte köpa med sig alla godsaker till julbordet? 

Julmarknad på Schnitzelplatz Lagerhuset 9 dec, start kl.12.00
Glühwein, juleljus och julmarknad i Lagerhuset. Här kan du hitta julklappar från hantverkare, konstnärer och pysslare som säljer sina verk under dagen.

Julkonsert med Göteborg Baroque 13-14 dec kl.19.00-21.00
I år ser Göteborg Baroque fram emot att dela julstämningen med er på plats i Tyska kyrkan. Musik av bl.a. Dietrich Buxtehude (1637-1707), Michael Praetorius (1571-1621) och Johann Theile (1646-1724).

GöteborgsOperan, föreställningen ”En Julsaga” 15-22 dec
Familjemusikal baserad på Dickens klassiska berättelse. Musikal i en akt av Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl baserad på en novell av Charles Dickens. 

LUCIAFIRANDE

  • Lucia i Kronhuset 8-10 dec
  • Luciakonsert i Domkyrkan 9-13 dec
  • Lucia på Hotel Eggers balkong 13 dec kl. 07.00-07.15 och 08.00-08.15
  • Luciatåg i Saluhallen med Göteborgslucian – enligt traditionen kommer Göteborgslucian och lussar 13 december kl.13.00

 

Följ julens alla event och aktiviteter i Innerstadens eventkalender här.

Foto: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.