Kinesiska elbilsmärket Nio tar över Teslas lokal i Arkaden

Publicerat på onsdag 11 januarinyhet

I september lämnade elbilstillverkaren Tesla sitt showroom på hörnet av Arkaden efter sex år. Nu är det klart att det blir kinesiska elbilsmärket Nio som tar över den 350 kvadratmeter stora lokalen. 

– Det innebär att vi inom kort erbjuder våra användare och alla intresserade i Göteborgsområdet en fysisk plats där man kan se och provköra våra bilar samt ställa frågor om batteribyten och laddning, skriver Gustaf Sjöholm, pressansvarig för NIO Sverige, i ett mejl till Göteborgs-Posten.

NIO’s butik i Brunnsparken/Arkaden blir deras andra i Sverige. Sedan tidigare har de även ett showroom i Täby centrum. Planerad öppning sker i februari.

Premiumsegment bland elbilar

Nio grundades 2014 i Kina av Li Bin och räknas till premiumsegmentet bland elbilar. Bolaget är börsnoterat i New York, Hongkong och Singapore.

Fram till november gick det endast att hyra bilarna i Sverige. Nu kan man välja att köpa bilen med eller utan batteri. Om man väljer att köpa utan batteri får man istället hyra det genom en form av prenumeration på batteribyten, enligt sajten Allt om Elbil.

Foto: Nio Space Stockholm, Allt om Elbil

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.