Kulturlabbet visar nytänkande modefilm – OBS fredagens visning är flyttad till Magasinsgatan!

Publicerat på måndag 4 oktobernyhet

OBS kvällens visning (8/10) är flyttad från Centrumhuset till Magasinsgatan.

Under vintern 2020 utlyste Göteborgs stadstriennal ett open call för professionella såväl som icke-professionella konstnärer, designers, arkitekter, skapare och tänkare att föreslå en idé för program/struktur/plattform som kunde realiseras som en del av stadstriennalen och stadens 400-årsjubileum.  

Kulturlabbet bidrar i år med en nytänkande modefilm till stadens triennal. Kulturlabbet är en daglig verksamhet för bild- scen- och ordkonstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar. Sedan 2001 har de breddat, berikat och fördjupat Göteborgs konstscen med foto- och konstutställningar, innovativ scenkonst, popmusik, poesi och textilkonst.

Filmen ska nu projiceras på Centrumhuset och Magasinstorget. Kläderna i modefilmen bärs upp av konstnärer från Kulturlabbet tillsammans med professionella modeller i olika åldrar. Förhoppningen är att modefilmen ska vidga synen på mode och klädskapande för att inspirera Göteborgarna till remake och skapande samt vara en del av ett öppnare och varmare Göteborg där alla får ta plats. 

När och var visas modefilmen?

  • Magasinstorget torsdag 7/10 kl.18.30. – OBS INSTÄLLT!
  • Magasinstorget fredag 8/10 kl.18.30.

Filmvisningen pågår ca en timme.

Observera att väderförhållanden kan komma att påverka visningsdatum.

Läs mer om Stadstriennalen här

 

Vid frågor kontakta

Malin Wallin

malinkawallin@gmail.com 

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.