Kungstorget har fått möbler

Publicerat på Wednesday, July 1news

På Kungstorget står nu picknickbord och träkrukor med gröna växter. Bakom initiativet står Göteborgs Stad med satsningen Ta plats. Därmed har Staden utfört ytterligare ett av åtgärdsförslagen, Skapa mer utomhusmötesplatser för alla åldrar, som vi på Innerstaden Göteborg tillsammans med Avenyföreningen lagt fram för att öka stadskärnans attraktivitet under Covid-19. 

>>> Se all förslag till åtgärder här.

Ta plats – stadens små flyttbara oaser
Precis som alla andra städer är Göteborg i ständig omvandling. Men nu och ett antal år framöver kommer det hända extra mycket i stan. Det blir fler byggen som gör anspråk på utrymme, trafik som leds om, saker som flyttas och människor som får ta nya vägar till fots eller med cykel för att hitta nya platser att mötas på. Ibland blir det lite bökigt men samtidigt är det en miljö där det finns stora möjlighet att prova nya saker. Och eftersom staden blir tätare får man vara påhittig och utnyttja utrymmet på nya och bättre sätt.

Ta plats är ett exempel på det.

I sommar finns Ta plats på 5 platser i innerstaden. Dessutom kan en mobil Ta plats i form av en jättelik matta dyka upp lite varstans i stan. 

Källa: Stadsliv, Trafikkontoret Göteborgs Stad