MA CUISINE

Publicerat på Friday, December 18nyhet

Ma Cuisine är Kyrkogatans franska pärla! När vi frågar dem om deras mest populära rätt och Beaujolais Nouveau så är det svårt att inte vilja slå sig ner för en lång lång sittning och avnjuta allt som finns att erbjuda. Bon appétit!

Text: Emelie Svensson

“En modern fransk bistro i hjärtat av Göteborg” beskriver ni er själva som, hur länge har ni ”bott” på Kyrkogatan nu?
– Vi är inne på vårt 29:e år nu, först som Café George du Wal och sedan 2007 som restaurang Ma Cuisine.

Vilken är er mest populära rätt?
– Vår mest populära rätt för tillfället är grillat och glaserat kalvlägg på ben med zucchini, smörad kalvbuljong, brynt espelettesmör samt potatispuré. Detta är en servering som man delar på. Typisk rustikt, franskt och väldigt väldigt gott enligt oss!

Den otroliga högtiden som bygger på Beaujolais Nouveau har precis firats. Blev det något firande i år trots restriktioner?
– Den stora charmen med Beaujolais Nouveau är ju att man helt enkelt ställer till med en stor fest, där livemusik, stora fat med mat och dans står i fokus. Tyvärr var det inte möjligt i år, men vi bjöd in till en stillsam kväll med bra avstånd och folk firade så mycket de kunde sittandes vid borden. Det var trots rådande situation väldigt trevligt.

En populär efterrätt i det franska köket är ost. Vilka föredrar ni att ha på menyn? Är ost för övrigt säsongsbaserat?
– Vi har alltid Brillat Savarin, comté och maroilles på menyn. Ost är inte säsongsbaserat i den bemärkelsen att man äter enligt säsong, men det finns så klart olika säsonger för tillverkning av vissa ostar.

Om man smiter in hos er under julshoppingen och vill äta något typiskt franskt + jul, vad kommer man att hitta på menyn då?
– Om man besöker oss under december månad kommer man finna anka, musslor och annat gott på menyn.