Mankovsky Gallery på plats i kvarteret Victoria

Publicerat på måndag 13 marsnyhet

Mankovsky Gallery samarbetar med konstnärer och koncept från hela världen för att erbjuda exklusiv konst till en ny generation av samlare. Nu är de på plats mitt i centrala Göteborg på Vallgatan 15 i kvarteret Victoria för att bjuda på härliga konstupplevelser med unika konstnärer.

– Det är superhärligt att vara på plats mitt i centrala Göteborg. I en stor härlig lokal med stora fönsterpartier som gör konsten tillgänglig för göteborgarna. Ett fint komplement till vår mindre popup-studio inne i Jacy’z Hotel & Resort samt framför allt vår primära, onlinebaserade, verksamhet som har haft växande besöks- och försäljningssiffror sedan starten 2020, säger Jonatan Erlandsson som äger och driver Mankovsky Gallery.

– Hos oss hittar man en blandning av framtida talanger och väletablerade konstnärer med ett unikt urval. Vi vill vara ett galleri för nästa generations samlare inom fotografi, måleri, digital design, skulpturer och interiör säger Jonatan.

För den onlinebaserade verksamheten erbjuds video- och e-postkonsultation för kunder som vill ha det. Några av konstnärerna och koncepten som har kurerats är amerikanska KAWS, japanska Takashi Murakami, Parisbaserade Kevin Couliau och svenska Pamela Hanné & Anna Vinterfall. Dessutom japanska skulpturkonceptet Bearbrick från Medicom Toy ihop med ikoniska, italienska, GUFRAM där Mankovsky är exklusiv partner för västra Sverige.

– Vi är väldigt glada för detta samarbete med Mankovsky Gallery. I kvarteret Victoria finns redan ett bra utbud av de bästa butikerna, matupplevelserna, vinbarerna etcetera. När vi som fastighetsägare har möjlighet att komplettera med exklusiva, tidsbestämda projekt såsom detta skapas spännande, nya upplevelser för nyfikna göteborgare och besökare, säger Anders Forsling, Kundchef kommersiellt för Wallenstam i Göteborg.

Foto: Peter Nilsson & Viveca Encrantz Karström från Göteborgsbaserade Ateljé Marie.

För mer info: MANKOVSKY – Limited and Exclusive Artworks<https://www.mankovsky.art/sv-se>

 

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.