milk and honey

Publicerat på Friday, December 18nyhet

Milk and Honey har funnits länge i Göteborgs innerstad men sedan 2016 drivs butiken av Malin Erlandsson som har lagt ett stort fokus på personlig service, handplockade kollektioner och ett noggrant utvalt sortiment från ledande varumärken.

Text: Emelie Svensson

Butiken ligger på populära Vallgatan med sin omisskännliga flagga som pryder fasaden. Vi frågade ägaren Malin Erlandsson vilka plagg man ska satsa på i höst och vilka accessoarer som kan tänkas pigga upp när working from home verkar bestå.

Hej! Om jag känner mig lite förvirrad och inte har hunnit investera i höst- och vintergarderoben, vilka färger, mönster och material ska jag satsa på?
– Färgerna skulle jag säga är brunt, beige och så klart svart. Vill man ha ett mönster är det ”rutan” som är go to-mönstret. När det kommer till material så skulle jag satsa på att blanda flera olika. Stickat, läder och paljetter är något att lägga på minnet. Sen konkreta plagg som jag kommer att tänka på är en quiltad jacka eller väst, blus med stor krage och den klassiska oversized kavajen. Man får inte heller glömma den voluminösa klänningen.

Vi antar att ni föredrar mjuka paket under granen, men vad önskar du dig själv i år?
– Jag önskar mig absolut en lång stickad klänning!

Ni erbjuder personlig shopping på distans. Upplever ni att kunderna har svarat bra på det?
– Personlig shopping på distans har fungerat under de perioder när det har varit hårdare restriktioner, men så klart är personlig service det bästa. Det är bindningen mellan människor som liksom är service och det som skapar mervärde.

Är ni ensamma om några varumärken i Göteborg?
– Vi är ensamma om flera varumärken faktiskt. Alltifrån skor och smycken till några unika klädmärken. Så välkommen till Vallgatan 27 för en unik shoppingupplevelse!

Nu när många fortsätter att jobba hemifrån så känns det som att man kan behöva pigga upp sig själv (och andra) med accessoarer. Har du några tips?
– Håraccessoarer kan pigga upp vem som helst. Att styla upp med lite färg kan också vara roligt. Nya klämmor, hårsnoddar eller någon piffig scrunchie.