Miva Fine Art

Publicerat på fredag 10 decembernyhet

Att lägga till ett stopp för konst på agendan har nyligen blivit mycket enklare, då man numera hittar Miva Fine Art mitt emot Domkyrkan. Galleriet fokuserar på nutidsorienterad konst av internationella artister som Bob Dylan, och har även ett galleri i Malmö. Lars Lamiva, som är managing director, ser fram emot vinterns konst i den nya centrala lokalen.

Ni är väldigt nyinflyttade i era lokaler, hur känns det?
– Det är fantastiskt att vara tillbaka i Göteborg. Vi har tidigare varit i Göteborg i fem år i Wallenstams lokaler på Teatergatan. Vi önskade en större lokal och är mycket glada över samarbetet med Wallenstam. Lokalen är perfekt att visa konst i och ger möjligheter till spontana besök. 

Vad har ni för utställningar nu i jul och under vintern?
– Den 6 november startar vi med Charles Fazzino från New York som närvarar på vernissagen, och den 4 december har vi vernissage med Lars Tunebo som också gästar oss under eventet. I mitten av december kommer vi att ha en samlingsutställning med tema Today’s Independent Artist. Sen smäller det i mitten av januari, då vi kommer att ha en Retro Spectrum utställning med grafiska verk av Bob Dylan. Vi visar verk från The Drawn Blank Series, The Beaten Path, The Asia Series och Mondo Scripto. Det är en vandringsutställning som kommer att visas över museum i hela världen.

Om du bara får berätta om ett minnesvärt möte ni haft hos er, vilket skulle det vara?
– Det mest minnesvärda mötet måste vara med Bob Dylan när han hade en spelning på Malmö Live år 2015. Det kom in en man i huva till oss med en kvinna som talade engelska. När han kom in hade vi bjudit in honom till utställningen av Bob Dylan, och bett om ursäkt för att det var många av konstverken som planerats att hängas upp som stod mot väggen. Det var då han tittade upp och såg på oss. Det tog några sekunder innan vi förstod att det var Bob Dylan. Vi talade om konst av Sebastian Krüger, och han kikade på målningarna vi hade i galleriet med kända rock’n’roll artister. Det var en mycket ödmjuk och artig man – ett riktigt fint möte!

Hur man ska tänka om man vill köpa konst till någon i julklapp?
– Med hjärtat!

Korsgatan 18
mivagallery.se

Text & foto: Sofia Rönnkvist

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.