Musikhjälpen 2022 till Kungstorget

Publicerat på tisdag 30 augustinyhet

Musikhjälpen är tillbaka i Göteborg. Veckan innan jul, den  12 – 18 december finns glasburen på Kungstorget. Detta ger oss tillfälle att stärka såväl verksamheter som områdets varumärke. 

– Musikhjälpen är ett fantastiskt evenemang som står för omtanke, delaktighet och glädje. Vi ser verkligen fram emot att få välkomna dem hit. Det blir ytterligare en stark anledning att besöka och uppleva Julstaden Göteborg i december, säger Peter Grönberg VD för Göteborg & Co.

Musikhjälpen startade 2008 och hölls de första sex åren växelvis i Malmö och Göteborg men har sedan dess arrangerats i olika städer i december. Göteborg har tidigare stått värd 2009, 2011 och 2013. Den välbekanta glasburen dit programledarna under en intensiv vecka direktsänder och tar emot gäster kommer 2022 vara placerad på Kungstorget intill Saluhallen.

– Göteborg är ju en erkänd musikstad av rang och det finns en stor vana av kultur och musikarrangemang. Med det i bagaget är jag övertygad om att vi tillsammans med alla engagerade göteborgare kan göra Musikhjälpen i december till en fantastisk folkfest mitt i stan, säger Karl-Johan Paulsson, SVT:s projektledare.

Musikhjälpen avslutar ett fantastiskt musikår för Göteborg. De 13 Ullevikonserterna, Way Out West och en lång rad andra arrangemang har lockat rekordpublik. Till helgen 1 – 4 september är det Göteborgs Kulturkalas som bjuder på uppträdanden med fritt inträde.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra gäster som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. 2021 var temat ”För en värld utan barnarbete”. Brita Zackari, Oscar Zia, Anis Don Demina, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson programledde när publiken startade nära 900 000 engagemang och samlade in 54 miljoner kronor.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24. Redan nu går det att starta en insamlingsbössa på: https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/

Vid frågor kontakta 
Stefan Gadd, Presschef
Göteborg & Co
Tel: +46 (0)31-3684030   /   +46 (0)706-260751
stefan.gadd@goteborg.com

Foto: Julia Lindemalm
Källa: Göteborg & Co

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.