Nya restauranger i innerstaden

Publicerat på Tuesday, October 13nyhet

Göteborgs restaurangscen är i högsta grad levande och nya pärlor, stora som små, öppnar regelbundet. Här är några som nyligen slagit upp dörrarna, eller som är i färd med att göra det.

Kajutan – öppnar i december 2020
Nu flyttar ännu en restaurang in i Stora Saluhallen, på en helt nybyggd våning. En trappa upp kan du snart njuta av fisk och skaldjur i världsklass på Kajutan, som tidigare låg i Feskekôrka.
Kungstorget

Tavolo – öppet nu
Götaplatsgruppen har förvandlat de gamla Artilleristallarna på Magainsgatan till en pampig restaurang med imponerande takhöjd. Köket? Italienskt ”med en New York-twist”.
Magasinsgatan 19

Crave – öppet nu
Korv United på Magasinsgatan har skaffat ny vagn, ny meny och bytt namn till Crave. Smakrika sliders, mättande wraps och flera vegetariska och veganska alternativ utlovas.
Magasinsgatan

Gumman Elvira – öppet nu
Mellan 1888 och 1928 stod Elvira Kjellberg på Grönsakstorget och sålde frukt. Hon har fått ge namn till kvarterskrogen i Bourbon Streets gamla lokaler, där du bland annat kan njuta av tunnbrödspizza, grogg och päron.
Västra Hamngatan 24

Wolfgang vincafé – öppet nu
Gänget bakom restaurang Fabrick har tagit över Más gamla lokaler vid Grönsakstorget och slagit upp dörrarna till Wolfgang vincafé. Här kan du njuta av vin, kaffe och mat hela dagarna, alla dagar – även ute i solen såklart.
Västra Hamngatan 24

Bastard Burgers – öppet nu
Luleå-Sverige-världen lyder visionen. Bastard Burgers startade sin verksamhet i norr och har nu restauranger runt om i hela Sverige. I mars  flyttar restaurangkedjan in på Södra Larmgatan och ett par veckor senare även restaurangen på Södra Hamngatan. Grundidén är simpel: servera den godaste street food-burgaren du har ätit!
Södra Larmgatan & Södra Hamngatan

Fiskbar 17 – öppet nu
Inga kandelabrar och vita dukar, utan fisk och skaldjur på gatunivå i sann streetfood-anda – det är ambitionen med fiskbaren på Magasinsgatan. Trion bakom Fiskbar 17 utlovar moderna smaker från hela världen och en avslappnad miljö – där det går lika bra att barhänga med cava och ostron som att käka en hel middag.
Magasinsgatan 17

Källa: https://www.goteborg.com/nya-restauranger-i-goteborg/ 
Foto: Sanna Björlin