Nya smakupplevelser i Göteborgs innerstad

Publicerat på måndag 20 juninyhet

Under vår- och sommar 2022 öppnar flera nya restauranger och barer i innerstaden. Bland annat hittar du framöver ett hantverksbryggeri, Stureplansgruppens första året-runt-öppna restaurang i Göteborg, e-sportbar och mycket mer. Här är en del av allt spännande som är på gång!

Poppels
Den 15:e augusti öppnas en helt unik ölupplevelse mitt i centrala Göteborg. Hantverksbryggeriet Poppels, i Jonsered utanför Göteborg, gör några av Sveriges mest populära ölsorter. De bygger nu vad som ska bli världens största ekfatsbaserade pilsnerbryggeri. 170 sittplatser och eget bryggverk, där ölen pumpas från jästank till serveringstank. Ett citybryggeri!
Adress: Gullbergs Strandgata 7, Göteborg
Mail: boka@citybryggeriet.se

Kappa Bar
Till sommaren öppnar den populära e-sportbaren Kappa Bar i Wallenstams lokaler på Rosenlundsgatan 8 i Göteborg. Kontroller vid borden, datorer och stora skärmar för nätverksspel, hörlurar och headset samt läktare för att följa spelen är några delar av konceptet. Just nu pågår ombyggnationer för att vid öppning erbjuda fyra olika sektioner med bar, restaurang, en gamezone och VIP-rummet där man hyr in sig i för en egen upplevelse.
Läs mer här Kappa Bar öppnar i Rosenlund

Gurras/Postgatan 16
I augusti expanderar Stureplansgruppen med sin första året-runt-öppna restaurang i Göteborg. Krögare blir Gustav Trägårdh och planen är att restaurangen ska kallas för ”Gurras” även om arbetsnamnet just nu är detsamma som adressen – Postgatan 16. Köket blir helt öppet och menyn med inspiration från hela världen. Läs mer här

Bulot
Redan nu har den internationelle stjärnkocken Gabriel Melim Andersson och Emil Bjelke slagit upp dörrarna till sin nya restaurang Bulot på Norra Hamngatan. De arbetar nära med lokala producenter och odlare och hållbarhet ligger dem varmt om hjärtat. Planen var att öppna restaurangen på Norra Hamngatan redan i våras, men efter ändrade planer under pandemin och i väntan på att renoveringen ska bli klar har de även öppnat vinbaren Bar Bulot i Stora Saluhallen. https://www.bulot.se/ 

Läs mer om innerstadens mat och dryck här!

Foto: Tina Stafren

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.