Nytt blomsterhjärta på Lejontrappan

Publicerat på torsdag 27 aprilnyhet

Blomsterhjärtat är på plats! Torsdag 27 april smygstartades Göteborgs jubileumsfirande med invigningen av det nya blomsterhjärtat på Lejontrappan i Brunnsparken. Innerstaden Göteborgs populära lysande hjärta får i samband med 400-årsjubileet en ny sommarkostym. Under invigningen av det nya blomsterhjärtat ringlade kön lång av förväntansfulla besökare som ville fotas vid hjärtat.

– Inför jubileet vill vi ge ett blomsterhjärta som en 400-årspresent till Göteborg. För när någon fyller år brukar man ju ge blommor. Det är en hjärtlig jubileumssatsning som vi hoppas ska skänka mycket glädje till göteborgare, besökare och locka till en och annan selfie, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

Tillsammans med alla parter som möjliggjort projektet; Vasakronan, Hufvudstaden, Balder, Wallenstam och Göteborg & Co, bjöd Innerstaden till pressträff och invigning 27 april för att skapa ännu mer glädje och uppmärksamhet kring jubileumsåret 2023. 

Om Blomsterhjärtat

  • Blomsterhjärtat är en jubileumssatsning.
  • Initiativtagare och projektledare Innerstaden Göteborg.
  • Finansiering av Vasakronan, Hufvudstaden, Balder, Wallenstam och Göteborg & Co.
  • Design Gillgrens dekor.
  • Hjärtat står på Lejontrappan från 27 april till sista helgen i september.

Hjärtat är dekorerat med konstgjort material. Tillverkat av 20-40% återvunnen plast. Stomme med sektioner av hönsnät klädda i grön boagirlang, därefter utsmyckad med blommor/växter. Både girlang och bommor/växter 100% återvinningsbara. 

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.