Nytt i Göteborgs innerstad 2024

Publicerat på fredag 19 januarinyhet

Göteborgs innerstad fortsätter att blomstra med spännande nyetableringar under 2024, senaste tillskottet är det nyöppnade pasta- och kaffestället Al Banco Pasta, beläget på Kaserntorget 7.

Bakom detta initiativ står Anders Hedlund och bröderna Ekström, vars kärlek till pasta nu tar form i den mysiga lokalen på torget.

Anders Hedlund, tidigare delägare i mikrobryggeriet Beerbliotek, har varit en trogen stamkund på det lilla krypinet på Kaserntorget sedan Piccolina-tiden. När möjligheten att överta Allora dök upp knöts banden mellan Hedlund och bröderna Ekström, vars passion för pasta och matlagning skulle bli grunden för det nya äventyret.

Al Banco – Mer än en Pastabar

Namnet ”Al Banco” återspeglar inte bara platsen utan även konceptet. Det italienska uttrycket betyder ”vid baren” och signalerar en atmosfär av gemenskap och snabba, lättsamma måltider. Konceptet kommer att fokusera på att erbjuda autentiska italienska pastarätter, från klassiska Carbonara och Bolognese till Panna Picanha och Pesto. Med en rullande meny kommer Al Banco att skämma bort besökarna med olika pastavarianter baserat på säsong.

– Vi kommer att fokusera mer på pastan och försöka sätta den identiteten. Att det är en pastabar. Kaffet kommer också vara viktigt. Men inte samma timmar på dygnet. En kaffelucka på morgonen och eftermiddagen och så har vi pasta på lunch och kvällstid, berättar Adrian för Sigillet fastigheter. 

Källa: Sigillet fastigheter

Fler spännande etableringar i Göteborgs innerstad under 2024:

  • Bergströms Ur, nyöppning Östra Hamngatan (januari)
  • Fanny Michel, nyöppning Vallgatan (25 januari)
  • Duon bakom Hasselssons Macklucka öppnar restaurang, Drottninggatan (april)
  • Copenhagen Luxe, Arkaden (2024)
  • MQ, Kungsgatan (våren 2024)
  • Brothers flagship store, Korsgatan (2024)
  • Sustain by Oscar Jacobson, Kvarteret Victoria (våren 2024)
  • Bar el Guiri, Kungsportsplatsen (2024)

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.