1

Önskningar i träd, flytbrygga och solstolar på Rosenlundskajen

Publicerat på torsdag 20 majnyhet

Med inspiration från Yoko Onos ”Önsketräd” invigdes ”Rosenlundsträden” den 19 maj. Önskningar nedskrivna på färgglada tygremsor hänger nu i två träd intill Feskekôrkan. Rosenlundsträden är en av flera aktiviteter i Rosenlund denna sommar.

På tygremsorna har barn på Montessoriskolan i centrum svarat på vad de ser fram emot efter Corona. Några av önskningarna var att morfar ska bli frisk, att få träffa kompisar igen och att bli accepterad för den man är.

Utöver önskningar i träden kommer snart en stor flytbrygga att placeras i Rosenlundskanalen. På bryggan och kajen ska solstolar, bord, blomsterkrukor och blompiedestaler placeras ut. Flera restauranger kommer dessutom att öppna upp ut mot gatan så som till exempel Boulebars stora uteservering utmed Rosenlundskajen.

Aktiviteterna är resultatet av samverkan mellan fastighetsägarna i Rosenlund, Staden och centrumorganisationen Innerstaden Göteborg. Aktiviteterna syftar till att skapa tillfälliga mötesplatser och attraktioner som lyfter området och attraherar besökare under Västlänkens byggtid. Arbetet sker utifrån den framtagna visionen Rosenlundskajen.

I det operativa arbetet i Rosenlund samverkar Innerstaden Göteborg med fastighetsägarna och verksamheterna i området, Trafikkontoret, Park- och naturförvaltningen och Trafikverket. De så kallade Rosenlundsträden har Trafikverket åtagit sig att finansiera. En tidigare gemensam investering på initiativ av fastighetsägarna och Innerstaden Göteborg har även resulterat i en ny åretruntbelysning som lyser upp Rosenlundsgatan under den mörkare delen av dygnet.

Innerstaden Göteborg AB
Innerstaden Göteborg AB är ett opartiskt, icke vinstdrivande centrumledningsbolag som ägs av Fastighetsägarna GFR och Göteborgs Köpmannaförbund. I samverkan med Göteborgs Stad erbjuder Innerstaden Göteborg en samverkansplattform för närmare 500 anslutna företag och samarbetsparter. Samverkan skapar mervärde och är det fundament som Innerstaden Göteborg utgår ifrån i sitt arbete.

För mer information, kontakta:
Lena Dalerup, Vd Innerstaden Göteborg, 0706 21 30 53
Ingvar Brattefjäll, Projektledare Rosenlundskajen, 0706 28 11 60

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.