POH-KEH – STANS BÄSTA POKÉ BOWLS?

Publicerat på Friday, December 18nyhet

Poh-Keh sägs ha stans bästa poké bowls och nu får fler möjlighet att besöka denna restaurang som serverar både god och hälsosam mat, när de slår upp dörrarna på Vallgatan. Den hawaiianska gatumaten är här för att stanna. Vi har frågat ägarna vad de tror blir nästa stora grej inom matuniversum och vad flest är skeptiska till på menyn.

Text: Emelie Svensson
Foto: Jenny Schmidt

Den 4 november öppnade ni på Vallgatan, grattis säger vi! En nyfiken fråga, vad gjorde ni innan ni öppnade Poh-Keh?
– Tackar, det känns väldigt roligt att kunna öppna på en sådan fin gata! Vi är tre personer som har startat Poh-Keh tillsammans. Vi har alla olika yrkesmässiga bakgrunder. Tidigare har vi jobbat inom bygg, köksinredning och på frukostcafé. Vi slog våra kloka huvuden ihop kan man säga, och då visade det sig att vi fick nytta av alla erfarenheter.

Poké bowl är en hälsotrend men också här för att stanna. Har ni några spaningar om vad som är vår nästa stora mattrend i Sverige?
– Take away kommer ju definitivt fortsätta att vara en het trend i och med coronaviruset. Och även säkerligen ett långt tag efter. Vi har sett många som traditionellt inte brukar erbjuda detta och som nu anpassar sig. Många kreativa lösningar har kommit upp. Det kommer fler och fler “apprestauranger” och applösningar som vi tror starkt på, och det är något vi själva kikar på.

Vilken är den vanligaste frågan ni får om poké bowls och är det någon ingrediens som många plockar bort eller är skeptiska till?
– Koriander är nog en sådan som många antingen älskar eller hatar. Många efterfrågar vegetariska alternativ det vill säga helt utan kött, vilket är roligt och vi hoppas kunna erbjuda fler rätter som är helt veganska.

Poké bowl har sitt ursprung på Hawaii, har ni besökt Hawaiiöarna?
– Ingen av oss har varit där men hoppas kunna åka någon gång när corona är över och testa en autentisk poké bowl!

Om man smiter in hos er och vill äta er mest populära rätt, vilken ska man då leta efter?
– Spicy Salmon är definitivt vår storsäljare som man bör pröva om man besöker oss. Den har dock lite sting som man måste vara beredd på!

Vallgatan 22
poh-keh.se