Sätt färg på Rosenlund

Publicerat på torsdag 1 decembernyhet

Tillsammans med Göteborgs Stad bjuder Innerstaden Göteborg in till att sätta färg på Rosenlund under två adventshelger. Mellan kl. 16.00 – 20.00 den 2-4 och 9–11 december finns ljusinstallationen Color by Light vid Rosenlundskajen. En interaktiv installation där besökare med hjälp av ljus kan måla på gatan.

Color by Light låter besökaren måla sin omgivning med vilken ljuskälla som helst, en ficklampa eller mobiltelefon, på samma sätt som om man skulle använda en pensel. Med hjälp av en sensor som läser av ljuset omvandlar en dator sedan ljusets rörelse till linjer. Detta skapar en illusion av att rita med ljus.

Tekniken är framtagen av Floating Pictures, ett Stockholmsbaserat konstproduktionsbolag som arbetar nära Digital Art Center vid Stockholms universitet. Deras arbete utforskar i första hand idén om staden som duk och inkludering genom interaktiv ljuskonstteknologi.

Varje fredag kl. 16.00 inviger Julkören Carols evenemangshelgerna vid Rosenlundsgatan 3 med stämningsfylld a cappella sång.

– Jätteroligt att vårt arbete i Rosenlund i samverkan med Innerstaden Göteborg resulterar i en av de häftigaste aktiviteterna under Julstaden, säger Ulrika Åkerlind, projektledare Sätt färg på Rosenlund, Trafikkontoret.

Ljusevenemanget är startskottet för flera aktiviteter som planeras för området inom programmet Mobilitet Rosenlund, som projektleds av Trafikkontoret med medel från Trafikverket och pågår till 2026. Fokus ligger på att skapa tillgänglighet och attrahera besökare till området under Västlänkens byggtid. Förutom ljusevenemanget kommer även stråket från Hvitfeldtsplatsen att belysas 1 december till 9 januari.

– Innerstaden Göteborg är en plattform för platssamverkan som samordnar och möjliggör satsningar likt den i Rosenlund. Rosenlundsområdet befinner sig i en utvecklingsfas där många byggprojekt utförs, vilket gör det extra viktigt att kroka arm för platsspecifika insatser som bidrar till trygghet och attraktivitet, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

Innerstaden Göteborg projekt- och processleder Rosenlundskajens platssamverkan sedan 2018 där Alecta fastigheter, Wallenstam, Stena Fastigheter, Higab, Novire, Trafikkontoret, Park- och naturförvaltningen, Trafikverket och verksamheterna i området arbetar tillsammans för utvecklingen av området.

För mer information vänligen kontakta:
Sofie Lindström, processledare Rosenlundskajen, Innerstaden Göteborg
telefon: 0704- 29 88 28
e-post: sofie.lindstrom@innerstadengbg.se  

Ulrika Åkerlind, Projektledare Trafikkontoret, Göteborgs Stad
telefon: 031- 368 24 25
e-post: ulrika.akerlind@trafikkontoret.goteborg.se

Evenemangets hemsida https://fb.me/e/2kk9qWcIH 

Rosenlundskajen  platssamverkan https://innerstadengbg.se/sv/projekt-rosenlundskajen 

Denna webbplats använder cookies för att optimera din surfning.